НОВИНИ

Сонко Сундберг: ПАОК е трудно предизвикателство, но целта пред Левски е да стигнем далеч в ЛК

сонко сундберг паок трудно предизвикателство целта левски стигнем далеч
Снимка: ПФК Левски
bnt avatar logo
от БНТ
16:15, 24.06.2022
Чете се за: 03:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Бранителят на Левски Ноа Сонко Сундберг застана пред камерата на клубната телевизия на "сините" и сподели очакванията си за двубоите с ПАОК в Лигата на конференциите, коментира работата с наставника Станимир Стоилов и заяви впечатленията си от новите попълнения на тима Ивелин Попов, Анте Блажевич и Роналдо.

"Чувствам се много добре. Тук на тренировъчния лагер в Боровец е много хубаво. Мисля, че направихме и продължаваме да правим доста добри тренировки, нямам търпение за началото на новия сезон", започна шведът.

Защитникът обяви, че една от основните цели на Левски през новия футболен сезон е достигането колкото се може по-далеч в турнира Лига на конференциите. Той определи съперника на "сините" ПАОК като трудно предизвикателство и сравни гръцкия гранд с шампиона на България Лудогорец. Сундберг призна, че другата основна задача пред Левски е спечелването на шампионската титла на страната ни.

"Със сигурност една от целите пред Левски за новия сезон е да достигнем колкото се може по-далеч в Лигата на конференциите. Жребият в евротурнирите е много тежък за нас. През миналия сезон ПАОК завършиха втори в първенството на Гърция. Това е много добър отбор и много трудно предизвикателство за нас. Не знам дали можем да ги сравним с Лудогорец, но мисля, че ПАОК са на тяхното ниво, ако не и на по-високо. Както казах, чака ни тежко предизвикателство, но ние ще дадем най-доброто от себе си и се надявам да излезем победители. Втората ни цел е спечелването на шампионската титла", заяви 26-годишният футболист.

Той разкри, че все още му е трудно да свикне с начина на работа на старши треньора Станимир Стоилов, който набляга основно на бегови тренировки по време на подготвителните лагери на тима. Играчът призна, че бяганията не са му любими, защото са много изтощаващи както физически, така и психически, но добави, че са изключително полезни за футболистите.

"Все още не мога да свикна с работата на Станимир Стоилов, защото едно от нещата, който той обича са бяганията. Аз не ги обичам много, но те са изключително полезни за нас футболистите. Бяганията помагат на тялото да се адаптира към по-голямо натоварване и това позволява да изиграе даден футболист повече мачове през сезона. Така е по-добре, въпреки че е трудно и физически, и психически", добави Сундберг.

26-годишният швед, който се състезава за гамбийския национален отбор, категорично заяви, че новите попълнения на Левски Ивелин Попов, Анте Блажевич и Роналдо са много качествени футболисти, който няма търпение да види в игра за "сините".

"Ивелин Попов, Анте Блажевич и Роналдо са много добри футболисти. Не съм виждал изявите им в официални мачове все още, но в тренировките и в контролите показват качество. Чакам момента, в който ще ги видя в игра за Левски", завърши Ноа Сонко Сундберг.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цонева спечели титлата на двойки на турнир в Букурещ, Константинова отпадна на 1/4-финалите на сингъл
Цонева спечели титлата на двойки на турнир в Букурещ, Константинова отпадна на 1/4-финалите на сингъл
Мено Кох и Росен Маринов напускат лагера на ЦСКА в Австрия
Мено Кох и Росен Маринов напускат лагера на ЦСКА в Австрия