НОВИНИ

Спират тежкотоварните камиони през прохода „Петрохан“ от утре

спират тежкотоварните камиони прохода bdquoпетроханldquo
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:45, 01.11.2020
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

От 2 ноември се спира движението на камионите над 10 тона през прохода "Петрохан" - път II-81 Монтана – Костинброд. Досега участъкът се ползва като обходен маршрут за превозните средства над 12 тона, пътуващи от Видин за София, които преминават през прохода поради модернизацията на пътя Мездра-Ботевград, в участъка Ребърково-Лютидол.

От понеделник тежкотоварните превозни средства ще преминават двупосочно по другото алтернативно трасе на E-79 - път II-16 Мездра – Нови Искър през Искърското дефиле, по което в момента преминава тежкият трафик за Видин. Очаква се това да продължи до началото на декември, когато целият тежкотоварен трафик ще бъде прехвърлен по Е79.

Строителите на участъка Ребърково - Лютидол работят максимално мобилизирано, за да може движението по Е79 да се възстанови колкото се може по-скоро, информират от пътната агенция.

Дотогава допълнителен обходен маршрут за МПС до 4,5 т по направлението Мездра-Ботевград е третокласният път III-161 Ребърково - Лютидол и общинската пътна мрежа в село Лютидол, както и всички други пътища от републиканската пътна мрежа, за които няма въведени временни организации на движението и могат да бъдат използвани за алтернативни обходни маршрути. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Митко Ценов и Маринела Нинева стнаха национални шампиони по крос-кънтри
Митко Ценов и Маринела Нинева стнаха национални шампиони по крос-кънтри
Природният газ поскъпва, цените за ток и парно остават непроменени
Природният газ поскъпва, цените за ток и парно остават непроменени