НОВИНИ

Стана ясен съставът на България U19 за мачовете с Турция

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:32, 02.10.2020
Чете се за: 00:49 мин.
Футбол
стана ясен съставът българия u19 мачовете турция

Селекционерът на юношеския национален отбор на България до 19 г. Ангел Стойков обяви група от 20 футболисти за предстоящия подготвителен лагер в Анталия между 5 и 14 октомври 2020 г., по време на който тимът ни ще изиграе два контролни двубоя срещу състава на Турция.

Първият двубой на България U19 срещу Турция U19 e на 12 октомври от 18:00 ч., а втората проверка е на 13 октомври също от 18:00 ч.

Това е отборът на родените през 2001-ва година, които се класираха за Елитния кръг на квалификациите за Европейското първенство за юноши в Норвегия.

Провеждането на решителните мачове за тях обаче беше отменяно на няколко пъти заради пандемията от коронавирус като все още няма определени дати.

Младите "лъвчета" са в една група с отборите на Испания, Белгия и Северна Македония като иберийците бяха определени за домакин на решителния турнир, след който победителят от групата ще спечели виза за първенството.

Ето и повиканите играчи:

Вратари: Иван Дичевски (Черно море), Светослав Вуцов (Славия).

Защитници: Кольо Станев (Етър), Георги Александров (Витоша Бистрица), Християн Петров (Литекс), Александър Ганчев (Лудогорец), Димитър Жеков (Созопол), Томислав Папазов (Хебър).

Полузащитници: Александър Тодоров (Септември Сф), Кирил Киров (Септември Сф), Йоан Бауренски (Литекс), Павел Георгиев (Черно море), Димитър Тонев (Ботев Пд), Петър Караангелов (Лудогорец), Димитър Стоянов (Славия), Мартин Атанасов (Славия), Емил Колев (Янтра).

Нападатели: Марин Петков (Левски), Мартин Д. Петков (Левски), Денислав Ангелов (Черно море).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стамен Белчев: Съперниците са силни отбори
Стамен Белчев: Съперниците са силни отбори
Цял блок в пазарджишко село остана без канализация
Цял блок в пазарджишко село остана без канализация