НОВИНИ

Стефка Костадинова поздрави БФ Ски и младите ни сноубордисти след отличното представяне в Банско

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:20, 27.03.2023
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
стефка костадинова поздрави ски младите сноубордисти отличното представяне банско
Слушай новината

Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова изпрати поздравително писмо до БФ Ски след отличното представяне на младите ни сноубордисти по време на световното първенство за младежи, което завърши вчера в Банско.

Българските състезатели спечелиха общо четири отличия по време на шампионата - 2 златни и 2 сребърни, като по този начин младите ни сноубордисти се наредиха на първо място в класирането по медали.

В поздравителния си адрес Костадинова отчете, че разполагаме с "изключително силно и талантливо поколение" и пожела на всички нови победи и медали, "включително на олимпийските игри в Милано-Кортина през 2026 година".

Председателят на БОК изказа похвали и към БФ Ски за отличната организация на Световно първенство по сноуборд за младежи и девойки в Банско.

"От името на Българския олимпийски комитет и лично от мое име приемете огромната благодарност за миговете на гордост и национално самочувствие, които дарихте на милиони наши сънародници.

В момента притежаваме изключително силно и талантливо поколение. Сноубордистите спечелиха и трите наши отличия на олимпийския младежки европейски зимен фестивал преди два месеца в Италия. Тези значими успехи са много мощен стимул за хиляди български деца и бъдещи спортни звезди, които виждат в нашите шампиони и медалисти своите идоли и своя пример за подражание.

Благодаря от сърце на всички състезателки, треньори, на хората от щабовете на националните отбори и специално на ръководството на Българската федерация по ски, която напоследък е пример за професионален подход, успешен мениджмънт и ефективност. Знаем, колко много усилия и лишения изисква поддържането на подобно световно ниво в белите дисциплини и точно за това отново ви поздравявам за начина, по който се развива българския ски-спорт в последните години. Впечатлени сме от професионализма, целеустремеността и личното себераздаване в името на спорта и на българските успехи. Отбелязваме и отличната организация на поредното голямо първенство у нас, което премина на най-високо ниво и отново ни донесе многобройни суперлативи като домакини. Желая ви здраве, нови победи и медали, включително на олимпийските игри в Милано-Кортина през 2026 година", се казва в позицията на Стефка Костадинова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Георгиев отрази седем дузпи при успех на Колорадо в НХЛ
Александър Георгиев отрази седем дузпи при успех на Колорадо в НХЛ
Красимир Каменов-Къро е обвинен в поръчителство на убийството на бившия полицай в "Лозенец"
Красимир Каменов-Къро е обвинен в поръчителство на убийството на бившия полицай в "Лозенец"