НОВИНИ

Стефнос Циципас оцеля срещу Рубльов

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:19, 18.11.2020
Чете се за: 00:53 мин.
Тенис
стефнос циципас оцеля рубльов

Гръцкият тенисист спечели драматично с 6:1, 4:6, 7:6 (6) срещу Андрей Рубльов във втория си мач от груповата фаза на финалите на ATP в зала О2 Арена в Лондон.

С тази победа Стефанос запази шансовете си да защити титлата, която спечели през миналата година, като междувременно изхвърли руския си опонент от надпреварата.

В същото време тази победа облагодетелства и Доминик Тийм, който стана първия полуфиналист в турнира.

За Циципас пък предстои директен двубой с Рафаел Надал в четвъртък, който да определи кой ще бъде втория тенисист от тази група, който ще продължи към голямата четворка.

Андрей Рубльов пък ще изиграе още един двубой срещу Доминик Тийм, в който руснакът все пак може да спечели 200 точки за световната ранглиста, въпреки че със сигурност отпада от надпреварата.

В първия сет, гъркът беше абсолютен господар на корта и след два осъществени пробива, печелейки с 6:1.

Във втората част обаче рекордьорът по титли за годината, Рубльов вдигна нивото и след като в седмия гейм отрази два брейкбола, на свой ред проби в десетата част, за да изравни сетовете след 6:4.

В решителния сет Циципас имаше златна възможност да стигне до пробив в третия гейм, но пропиля цели пет точки за пробив.

До края и двамата сервираха стабилно и логично се стигна до тайбрек, в който предстоеше страхотна драма. При 5-6 точки Рубльов първи стигна до мачбол, но Стефанос го отрази и в край на сметка след още две спечелени разигравания гъркът се поздрави с крайния успех след близо 2 часа на корта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за хората с увреждания
Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за хората с увреждания
Левски ще разчита на юношите си в дербито с ЦСКА
Левски ще разчита на юношите си в дербито с ЦСКА