НОВИНИ

Стойчо Младенов за обвиненията на Любо Пенев: Говорих с Ганчев след ЦСКА 1948

стойчо младенов води чужденци цска
Снимка: ПФК ЦСКА
bnt avatar logo
от БНТ
10:46, 11.08.2021
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Стойчо Младенов внесе яснота относно назначаването му като треньор на ЦСКА.

Наставникът на „червените“ обясни, че е говорил с ръководството на клуба едва след мача с ЦСКА 1948, с което опроверга информацията, изнесена от бившия треньор Любослав Пенев, който внуши, че тази рокада е била подготвяна от по-дълго време.

Стойчо Младенов говори на Летище София преди заминаването на ЦСКА за Хърватия. За „армейците“ предстои мач-реванш от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите срещу Осиек. В първия двубой в София ЦСКА победи с 4:2.

„Най-важното е да преминем този кръг и да отидем в следващия, но подходът на ЦСКА винаги е един и същ - победа за ЦСКА и то на всяка цена. Футболистите с по-уверени след първата победа. За съжаление, контузените още липсват. Имам уверението, че някои играчи преди септември ще са готови“, сподели Стойчо Младенов.

Любо Пенев беше заменен на поста от Стойчо Младенов веднага след успеха над ЦСКА 1948 с 4:2 в откриващия кръг на Първа лига. Преди няколко дни обаче Ел Голеадор обвини Младенов в некоректност, като не го е предупредил, че ще поеме "червените" след него.

„Нямам намерение да коментирам каквото и да било, всеки е в правото с си да коментира каквото иска, не съм длъжен да давам обяснения. Ще дам обяснения около назначаването ми. Последните 2 години в Казахстан не съм говорил нито с Дани, нито с Гриша Ганчев, освен СМС-и за Коледа и по празници. След завръщането ми имаше два момента, в които съм разговарял с Гриша Ганчев. Първият път беше, когато обяви, че се оттегля, вторият път е след мача с ЦСКА 1948. Всичко останало е лъжа“, коментира наставникът.

„Откакто съм треньор, винаги съм защитавал интересите на българския треньор, борил съм се да се промени статутът на българския треньор. Ще го направя и сега. Този случай вече е отминала страница за мен“, каза още треньорът на ЦСКА.

Стойчо Младенов започна серия от разговори с фенове на клуба. Вчера привържениците от "Офендърс" обявиха подкрепата си за треньора. Пред феновете Младенов е разкрил, че именно той е човекът, който разполага с цялата спортно-техническа власт в ръцете си.

„Предстоят ми още разговори с още фенове, защото всички фракции трябва да бъдат обединени и единни. Тогава можем да говорим за постижения. Тогава можем да се върнем на върха – след единение и единомислие, заедно с феновете“, каза още Стойчо Младенов.

Междувременно легендата на ЦСКА Димитър Пенев беше един от първите на летището, готов да отпътува с отбора, след като пропусна полета до Латвия за мача с Лиепая.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българският отбор по гребане с амбиции за добро представяне на Световното
Българският отбор по гребане с амбиции за добро представяне на Световното
ДНСК наложи строителна забрана за отходната тръба в Синеморец
ДНСК наложи строителна забрана за отходната тръба в Синеморец