НОВИНИ

Стоян Михалев: Искаха да махнат главния секретар на МВР, за да дойде някой благосклонен към купуването на гласове

bnt avatar logo
от БНТ
18:52, 06.04.2024
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

"Живко Коцев е бил притискан да подаде оставка от страна на вътрешния министър и от висши кадри на прокуратурата. Всяка една информация, която споделя в ефир, може да застраши живота му". Това заяви в "Говори сега" депутатът от ПП-ДБ Стоян Михалев.

"По информация на БНР и вестник "Капитал" в деня, когато са се случили тези действия, той е имал два пъти среща с главния прокурор. Ако главният прокурор си позволил да употреби заплахи, това е действие, което трябва да бъде дисциплинарно разследвано".

Според новия вариант на Конституцията главният прокурор няма никакво отношение към проверките на по-низшестоящата прокуратура, припомни Михалев и, а за "взаимовръзката между вътрешния министър и висшия кадър на прокуратурата можем само да гадаем".

"Г-н Сарафов е най-усмихнатият снимков приятел на Пепи Еврото, затова тези задкулисни зависимости е абсолютно възможно да работят в тази ситуация".

Михалев смята, че вътрешният министър е искал да премахне Живко Коцев заради предстоящата организация на изборите.

"Най-ясен отговор получихме от вътрешния министър на заседанието на парламента - там ни каза, че функцията на главният секретар на МВР по време на избори е да отговаря за това дали е защитен вотът. Тоест, целта е той да бъде махнат, за да дойде човек, който ще бъде много благосклонен към купуването на гласове".

Според депутата разследването в "Митници" напомня на аферата "Нексо"

"С невероятен публичен резонанс, ангажирани служби и медии, говорители... Какво се случи, произлезе ли някаква присъда от това? Защото единственото, което последва е, че България е съдена за над 2 милиарда долара. Как е възможно новият директор на митниците, който е назначен преди месец, да е оглавил такава схема, като се казва, че тя е започнала от 2015 година?"

По думите му в цялата ситуация се цели политическо влияние, защото определени хора "имат властова абстиненция и са свикнали да управляват всички схеми в държавата".

Вижте разговора във видеото

Гледайте повече от "Говори сега"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Байерн с нов провал в Бундеслигата, титлата е в ръцете на Леверкузен
Байерн с нов провал в Бундеслигата, титлата е в ръцете на Леверкузен
Спартак Плевен победи като гост Черно море Тича след продължения
Спартак Плевен победи като гост Черно море Тича след продължения