НОВИНИ

Сундберг: Не беше лесно да премина в Лудогорец, но стана светкавично

сундберг беше лесно премина лудогорец стана светкавично
Снимка: ПФК Лудогорец
bnt avatar logo
от БНТ
16:12, 27.07.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Централният защитник Ноа Сонко Сундберг обясни в интервю за fotbollskanalen.se, че всичко около трансфера му от Левски в Лудогорец се е развило много бързо, но решението да премине на "Хювефарма Арена" не е било толкова лесно. Финансови детайли по сделката не бяха разкрити, но бранителят ще получава значително по-висока заплата в новия си тим.

Гамбийският национал с шведски паспорт Сундберг беше представен официално като ново попълнение на разградчани снощи преди мача от втория квалификационен кръг на Шампионската лига срещу Олимпия Любляна (1:1).

"Всичко е разви много бързо. Те имаха интерес от доста време, но съвсем скоро този интерес стана конкретен. След това нещата се случиха светкавично", коментира Сундберг.

"Лудогорец е много уважаван отбор в Европа, който всяка година играе в Шампионската лига, Лига Европа или Лигата на конференциите. В състава има огромен потенциал и се надявам да мога да допринеса, за да стигне възможно най-далеч, особено в Шампионската лига", добави той.

"Разград е доста малък в сравнение със София. Току що пристигнах и все още не съм го разучил. Тук живеят около 30 хиляди души. Като големина е подобен на Йостерсунд", каза още бранителят, визирайки последния си отбор в Швеция преди пристигането си на "Герена" през зимата на 2022 година.

"Изкарах прекрасна година и половина в България. Когато пристигнах в Левски, клубът беше в трудна ситуация. В първите пет месеца, обаче, спечелихме купата на страната и елиминирахме ПАОК в квалификациите на Лигата на конференциите. За нещастие след това отпаднахме с дузпи от Хамрун, но аз преживях наистина невероятни неща на и извън терена. Феновете бяха изключителни. Дербитата между Левски и ЦСКА-София са подобни на АИК - Юргорден, но малко по-напечени. Беше страхотно и затова решението ми да отида в Лудогорец не беше лесно. В същото време трябваше да помисля и за себе си. Аз съм на 27 години и ми се открива възможност да играя в Шампионската лига. Затова и реших да се възползвам от шанса, който се появи пред мен", каза още Сундберг.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Американският посланик: Стратегическото партньорство между България и САЩ е по-силно отвсякога
Американският посланик: Стратегическото партньорство между България и САЩ е по-силно отвсякога
Баскетболният национал Иван Алипиев остава в италианския Латина и през следващия сезон
Баскетболният национал Иван Алипиев остава в италианския Латина и през следващия сезон