НОВИНИ

Тайсън Фюри нокаутира Дилиън Уайт и обяви оттеглянето си от ринга

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:12, 24.04.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
тайсън фюри нокаутира дилиън уайт обяви оттеглянето ринга
Слушай новината

Тайсън Фюри защити пояса си на на Световния боксов съвет (WBC), след като нокаутира претендента Дилиън Уайт в шестия рунд на двубоя им, който се проведе пред препълнените трибуни на стадион "Уембли" в Лондон.

"Циганския крал" изцяло доминираше на ринга, за да се стигне до последните секунди на шестия рунд, когато британецът свали своя опонент със страхотен ъперкът. Уайт положи усилия да се изправи, но след като не успя да запази равновесие арбитърът обяви край на срещата.

По този начин Фюри за втори път успешно защити пояса си на WBC, а след края на срещата обяви и че слага край на кариерата си.

"Преди третия двубой с Уайлдър стояхме със съпругата ми Парис в къщата във Вегас и ѝ казах: "Това е последната ми битка, скъпа. Не мога повече да правя това". Тя отговори: "Радвам се да го чуя. Нека този мач ти е последен". След мача застанах под душа и си казах: "Абсолютно, това е за последен път. Няма да има повече битки". Тогава ми се обади Франк и каза, че можем да направим битка за завръщане на Уембли. Казах на Парис, че трябва да приема друго предизвикателство, трябва да мина през целия този шум отново. Сега приключвам и искам да завърша като втория световен шампион в тежка категория в историята, след Роки Марчиано и да си тръгна непобеден. Не изключвам участието си в демонстративни мачове", коментира Тайсън Фюри, който на професионалния ринг е с баланс от 32 победи, 1 равенство и нито една загуба.

Запитан какво смята относно реванша между Антъни Джошуа и Олександър Усик, "Циганския крал" заяви: "Просто не ме интересува".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бетис за трети път в историята си триумфира с Купата на Краля
Бетис за трети път в историята си триумфира с Купата на Краля
Хебър отново надигра Нефтохимик и е само на победа от втора поредна титла
Хебър отново надигра Нефтохимик и е само на победа от втора поредна титла