НОВИНИ

Тайсън Фюри отписа Дионтей Уайлдър за трети мач

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:05, 13.10.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Други спортове
тайсън фюри отписа дионтей уайлдър трети мач

Световният шампион в тежка категория Тайсън Фюри обяви, че няма да се бие за трети път с бившия носител на пояса на "Световния боксов съюз" Дионтей Уайлдър, тъй като от лагера на американеца на няколко пъти са искали да отложат мача.

Фюри нанесе първа загуба в професионалната кариера на Уайлдър през февруари тази година и по този начин се качи на световния връх за втори път в кариерата си, като се очакваше двамата да проведат още един мач до края на годината.

"Аз се съгласих да се бием на 19 декември, но след това те се опитаха отново да сменят датата за следващата година. За мен това беше прекалено и вече гледам към други неща. Тренирам, готов съм", коментира Фюри, който впоследствие заяви в Туитър, че ще се "завърне у дома", намеквайки, че ще се бие с друг съперник във Великобритания.

Британецът също така изрази желанието си да стане абсолютен световен шампион, като вземе поясите на своя сънародник Антъни Джошуа.

"Аз съм най-добрият боксьор в света и преди края на 2021 година ще бъда единственият в тежка категория с шампионски пояс", каза той.

В същото време от лагера на Уайлдър отрекоха твърденията на Фюри и заявиха, че мач между двамата през декември ще има.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте НА ЖИВО по БНТ 3: Германия - Швейцария, двубой от "Лигата на Нациите"
Гледайте НА ЖИВО по БНТ 3: Германия - Швейцария, двубой от "Лигата на Нациите"
Кевин де Бройне напусна лагера на Белгия
Кевин де Бройне напусна лагера на Белгия