НОВИНИ

Тасевски: На България ѝ липсват футболисти, които да играят в топ първенствата на Европа

тасевски българия липсват футболисти играят топ първенствата европа
bnt avatar logo
от БНТ
21:08, 27.05.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Възходът на футбола в Северна Македония в последните години се дължи на правилната работа с младите, на шанса, който им се дава да играят при мъжете, както и на успешните инвестиции в инфраструктурата и терените.

Това разкри пред БНТ бившият национал на съперника на България в Лигата на нациите – Дарко Тасевски, който е бивш играч на Левски и настоящ такъв на Славия.

Българските „лъвове“ посрещат северномакедонските „рисове“ на 2 юни в Разград. В състава на гостите само двама футболистите, играещи в местното първенство. Повечето от останалите са в топ шампионатите на Европа.

„Първенствата на България и Северна Македония не може да ги сравняваме с топ първенствата на Европа. Участието на северномакедонските футболисти в големите мачове повдигат нивото на националния ни отбор. Може би точно това липса на България в момента. Тук има качествени и талантливи футболисти, но българското първенство не е достатъчно силно“, започна Тасевски.

Според него силните страни на северномакедонците са колективът и психологическото предимство след победата над европейския шампион Италия в плейофите за Световното първенство по футбол в Катар.

„Напоследък Северна Македония има сравнително по-добри резултати от България и се очаква с лекота да победи, но аз не мисля така, защото познавам футболистите и на двата тима. Мачът ще бъде равностоен, този, който има по-голям хъс и желание за победа, той ще се поздрави с трите точки“, завърши Дарко Тасевски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Денков: Трябва да премахнем частните уроци от българската образователна система
Министър Денков: Трябва да премахнем частните уроци от българската образователна система
Украинската православна църква прекъсва връзките си с Русия
Украинската православна църква прекъсва връзките си с Русия