НОВИНИ

Температури малко над нулата и валежи от сняг днес и утре

температури нулата валежи сняг
bnt avatar logo
от БНТ
13:16, 15.12.2023
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Предупреждение от първа и втора степен за проливни валежи от дъжд, за обилни снеговалежи и условия за преспи и навявания, остава в сила в цялата страна днес.

Най-големи са количествата в станциите в Западна България, където и валежите първо започнаха на места вече до около 20 литра на кв. метър, в София 12.

Валежите ще продължат и до края на деня в много райони ще бъдат вече от сняг. Привечер ще започне да се образува снежна покривка. Ще духа умерен, в Източна България - временно силен североизточен вятър, температурите ще се понижават, а по планинските проходи и в Североизточна България ще има условия за виелици и навявания.

През нощта в по-голямата част от страната дъждът ще премине в сняг. Утре, още до обяд в Северна България валежите ще спрат, но в Южна, където ще продължат до късно вечерта, е обявено предупреждение за значителни количества. В Югоизточна България и по Черноморието ще духа временно силен североизточен вятър. По планинските проходи и в източните райони ще останат условията за виелици и навявания.

Ветровито ще бъде и в останалата част от страната, с умерен североизточен вятър. Температурите ще останат почти без промяна със сутрешните - между 0° и 5° , в София - около 1°, а вятърът ще създава усещането за още по-студено от действителното време.

До обяд валежите от дъжд по северното Черноморие ще спрат, но по южното ще продължат, на места - значителни. Ще духа временно силен североизточен вятър, ще се усили и вълнението на морето и ще бъде 3 - 4 бала.

Значителна облачност и валежи от сняг се очакват в планините.

Ще бъде много ветровито, ще духа умерен, временно силен североизточен вятър. Остават условията за виелици и навявания.

И след валежите днес и утре, в неделя ще бъде слънчево, с температури сутринта под нулата, следобед - между 2° и 7°. И през новата седмица ще бъде слънчево, със сутрешни мъгли. Очаква се и затопляне, което няма да засегне районите с трайни мъгли.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арда Кърджали се раздели по взаимно съгласие с вратаря Иван Дичевски
Арда Кърджали се раздели по взаимно съгласие с вратаря Иван Дичевски
Бивш шампион в НБА става съотборник на Везенков в Сакраменто Кингс
Бивш шампион в НБА става съотборник на Везенков в Сакраменто Кингс