НОВИНИ

Теодор Кабакчиев: Животът ми е динамичен, лятото се връщам в България

"Имам възможност да се развивам в спорта, който обичам", сподели пилотът

Теодор Кабакчиев
Снимка: Facebook: Sherco Racing Factory
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
20:27, 24.01.2024
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Световният шампион по Супер Ендуро Теодор Кабакчиев ще направи в края на седмицата дебют за новия си отбор Шерко. Роденият в Габрово пилот подписа договор преди около месец и вече е заводски пилот на френската марка.

"Това за мен е една възможност да развия себе си като професионален състезател. Това със сигурност е едно стъпало, чрез което аз мога да достигна още по-високо ниво. Миналата година заедно с най-добрата куриерска фирма, подкрепен от тях като частен състезател, успях да стана шампион на Испания и да стъпя на два подиума на световния шампионат по Хард Ендуро. Тази година с новия отбор ни предстои целия шампионат Световното първенство и още две-три състезания от френския шампионат", заяви българският пилот.

Той сподели и подробности за себе си по пътя му към моторните спортове. Българинът разкри и какво му предстои до края на този месец.

"Дебют за новия отбор ще направя в края на тази седмица - на 28 и 29 януари на състезание във Франция. Зимата ще продължа да се подготвям в Испания, тъй като условията са изключително подходящи и предразполагащи за добри тренировки. Аз съм си изградил балон от хора покрай мен, които ми помагат да бъда по-добър. Лятото се връщам в България. Миналата година прекарах около месец в родното ми градче - Габрово. Там тренирах. Животът ми е динамичен, правя това, което обичам. От малък ми е било мечта да съм професионален състезател. Имам възможност да се развивам в спорта, който обичам. Не смятам да правя кардинални промени по отношение на тренировъчния режим. От новия отбор ще ми подготвят машината. Ще си имам личен механик, който целогодишно ще бъде на мое разположение. Това е голям плюс, тъй като в нашия спорт машината е от значение. Когато тренирам много, тя се нуждае от ежедневни грижи. Целя се високо. Аз искам да печеля, искам да стигна първото място и работя за това. Надявам се това да се случи, колкото се може по-скоро“, допълни Кабакчиев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Криминалисти: Незабавно да се върне психотестът при издаване на разрешителни за оръжие
Криминалисти: Незабавно да се върне психотестът при издаване на разрешителни за оръжие
Как да се предпазим от дългова спирала?
Как да се предпазим от дългова спирала?