НОВИНИ

Тирил Екхоф №1 в преследването в Оберхоф

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
15:40, 09.01.2021
Чете се за: 00:50 мин.
Зимни
тирил екхоф преследването оберхоф

Норвежката Тирил Екхоф спечели преследването на 10 километра от Световната купа по биатлон в германския зимен център Оберхоф. 30-годишната Екхоф допусна две грешки в четирите стрелби и измина трасето за 32:20.9 минути. За норвежката това е пета победа за сезона и 18-а в кариерата й.

Втора на 0.5 секунди завърши лидерката за Световната купа Марте Олсбу Рьойзеланд (Норвегия) без пропусната мишена. Двете норвежки бяха само на 3.1 секунди разлика след последната стрелба, но Екхоф удържа сънародничката си по последната обиколка и спечели с финален спринт.

Втори пореден подиум в кариерата си записа 17-годишната Лиза Тереза Хаузер (Австрия), която се нареди трета с пасив от 43.0 секунди и с една наказателна обиколка.

Носителката на Световната купа за миналия сезон Доротея Вирер (Италия) направи силно състезание. Тя стартира едва 31-а, но завърши на седма позиция без грешка в стрелбата и изоставане от 1:23.1 минута.

Шведката Хана Йоберг, която потегли втора, финишира осма с четири пропуска и на 1:36.3 минута след победителката.

Две българки участваха в състезанието. Милена Тодорова се класира на 24-о място с две грешки и пасив от 3:19.0 минути. Мария Здравкова не завърши, след като беше затворена с обиколка след третата стрелба, до която имаше четири пропуснати мишени.

В генералното класиране за Световната купа след 11 старта продължава да води Марте Олсбу Рьойзеланд с 509 точки. Втора се изкачи Тирил Екхоф, а трета е Хана Йоберг като двете имат по 466 точки. Милена Тодорова вече е 50-а с 48 точки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА София започна с разгромна победа в Турция
ЦСКА София започна с разгромна победа в Турция
Радослав Янков не успя да премине квалификациите в Скуол
Радослав Янков не успя да премине квалификациите в Скуол