НОВИНИ

Тийм защити Джокович: Той не ни принуди да участваме

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БГНЕС
10:57, 22.07.2020
Чете се за: 01:00 мин.
Тенис
тийм защити джокович принуди участваме

Доминик Тийм защити Новак Джокович след провала на демонстративния турнир Адриа Тур, организиран от световния номер 1, заради неспазването на социална дистанция и последвалите положителни проби за COVID-19.

Освен сърбина, първата ракета на България Григор Димитров, Борна Чорич и Виктор Троицки тестваха положително за коронавирус след хърватската спирка от надпреварата в Задар.

Джокович бе силно разкритикуван заради липсата на социална дистанция както на трибуните, така и между играчите, а за капак след първата спирка в Белград, се проведе и купон в нощен клуб.

Ноле заяви неотдавна за сръбското издание Спортски журнал, че е почувствал някои от критиките като „лов на вещици“ и според Тийм недоволството към 17-кратния шампион от Шлема е несправедливо.

„Отнесоха се несправедливо към него, защото той не наруши нито един закон и не ни принуди да участваме. Той не принуди нито един играч да отива там, както и да се снима с фенове от публиката. Това беше наше решение. Целият турнир беше организиран и за една много добра кауза“, сподели австриецът за CNN Sport.

Адриа Тур беше прекратен след положителната проба на Джокович – тя доведе до отмяната на турнирите в Черна гора и Босна и Херцеговина.

Австриецът говори и за предстоящия "Ю Ес Оупън" и неговите намерение относно евентуалното му участие в Ню Йорк

"Всички тези обстоятелства усложняват задачата. Нужно е те да се променят, иначе няма смисъл да се пътува. Никой не знае дали нещо се промени или не. Трябва да се изчака и да се следи случващото, за да бъде взето решение. Надявам се, че моят следващ турнир ще бъде Откритото първенство на Щатите, но не съм уверен, че той ще се проведе. Планирам да съм там в средата или края на август. Ако турнирът се състои, то може да се говори за връщането на Тура, на което всички ние се надяваме", заяви Тийм.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цените на среброто и златото с нов рекорд
Цените на среброто и златото с нов рекорд
Георги Миланов разтрогна с МОЛ Фехервар. Преговаря с отбори от ОАЕ и Гърция
Георги Миланов разтрогна с МОЛ Фехервар. Преговаря с отбори от ОАЕ и Гърция