НОВИНИ

Топъл уикенд, опасно горещо време в новата седмица

топъл уикенд опасно горещо време новата седмица
bnt avatar logo
от БНТ
07:04, 24.07.2021
Чете се за: 01:17 мин.
У нас
Слушай новината

Максималните температури днес ще са между 27° и 32°. Ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни над планинските райони в Югозападна България, където на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, в Източна България - умерен североизточен вятър.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще продължи да духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат от 27° до 32°. Температурата на морската вода е 26 - 27°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни след обяд в масивите от Югозападна България, където на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 14°.

През следващите дни времето ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб, след обяд на морския бряг - умерен, от изток. Температурите ще се повишават и във вторник и сряда в цялата страна максималните ще са около и над 35°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тайфун наруши графика в академичното гребане в Токио
Тайфун наруши графика в академичното гребане в Токио
Първият комплект медали беше раздаден в Токио
Първият комплект медали беше раздаден в Токио