НОВИНИ

Топло и слънчево време с максимални температури между 13° и 18°

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:22, 03.01.2023
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Необичайно топло за началото на януари ще бъде и днес с максимални температури между 13 и 18 градуса. В по-голямата част от страната ще бъде слънчево, със слаб, в Северна България - умерен, вятър от запад-северозапад.

През нощта ще остане ветровито. Облачността ще започне да се увеличава и минималните температури утре ще бъдат по-високи, в сравнение с тази сутрин, между 1° и 7°, но максималните ще се понижат и ще бъдат между 8 и 13 градуса. Облачността ще продължи да се увеличава, но валежи са малко вероятни. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и в много райони ще стихне.

По Черноморието ще остане ветровито. Ще бъде и предимно облачно, но само по северното крайбрежие е възможно да преръми. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Облачността и в планините ще се увеличава, най-късно в масивите от Югозападна България, но ще остане почти без валежи. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Температурите слабо ще се понижат и максималните в курортите ще бъдат между 4 и 9 градуса.

И за разлика от продължаващото слънчево време на трите южни полуострова на Европа на много места в останалата част от континента ще бъде с валежи от дъжд. Интензивни снеговалежи ще има в южната половина от Скандинавския полуостров.

И в близките дни у нас ще бъде предимно слънчево, в часовете преди обяд на много места с мъгли, а температурите ще останат без съществена промяна. Застудяване ще започне в събота, което се очаква да продължи и през новата седмица.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава сагата с Пловдивския панаир - извънредното общинско заседание по темата не събра кворум
Продължава сагата с Пловдивския панаир - извънредното общинско заседание по темата не събра кворум
ЦСКА 1948 започва подготовка на 5 януари
ЦСКА 1948 започва подготовка на 5 януари