НОВИНИ

Топло време за Коледа, в края на седмицата - сняг

топло време коледа края седмицата сняг
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 24.12.2020
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Времето ще е с разкъсана висока и средна облачност, и в много райони ще има и слънчеви часове. Ще духа предимно слаб югозападен вятър. Максималните температури още малко ще се повишат и ще са между 11° и 16°, в София – около 12°.

Затопляне се очаква и в планините, където ще преобладава слънчево време. Максималните температури по най-високите върхове ще са около нулата. В курортите – от 5° на Алеко, 8-9° в Боровец и Пампорово до 13° в Банско. Ще бъде ветровито с умерен, временно силен северозападен вятър.

Не само утре, но и в петък - на Коледа, ще преобладава слънчево време с температури по-високи от обичайните за сезона. В събота ще бъде с валежи от дъжд, още сутринта в северните и западните райони, а до края на деня на много места в останалата част от страната.

От северозапад ще прониква по-студен въздух и в Предбалкана и високите полета в Западна България дъждът ще преминава в сняг. В Източна България, където ще продължи да духа слаб до умерен югозападен вятър, температурите ще се задържат високи за края на декември.

В неделя валежите ще продължат, в Южна и Източна България ще са от дъжд. В северозападната част от страната, където температурите ще се понижат още, ще вали сняг, ще се образува и снежна покривка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1615 нови случая на коронавирус за денонощие у нас
1615 нови случая на коронавирус за денонощие у нас
Завеждащият консулската служба в Лондон посети блокираните българи в Кент
Завеждащият консулската служба в Лондон посети блокираните българи в Кент