НОВИНИ

Топло за сезона и днес

bnt avatar logo
от БНТ
12:40, 09.02.2021
Чете се за: 02:42 мин.
Времето
Слушай новината

И днес ще се задържи все така топло за сезона, с максимални температури между 12 и 17 градуса, но за разлика от вчера вятърът ще бъде умерен, в Югоизточна България - временно силен, от юг-югозапад. В близките часове облачността от запад ще продължи да се увеличава и в западната част от страната ще превали дъжд.

През нощта преваляванията ще обхванат и останалите райони, след което облачността ще се разкъса и намалее до предимно ясно време. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър.

Минималните температури ще са между 2° и 7°, по-високи по Черноморието, около 10-11 градуса.

Утре ще преобладава слънчево време. В следобедните часове от северозапад ще започне ново заоблачаване. Вятърът ще се задържи от югозапад и ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са между 13° и 18°, в София - около 13°.

В планините ще духа умерен югозападен, по високите върхове - силен западен вятър. Облачността ще е променлива и през деня ще е без валежи.

Максималните температури ще се повишат и в курортите ще са от 4° на Алеко, около 8-9° в Боровец и Пампорово и до 14° в Банско. Опасността от лавини извън ски зоните в курортите остава много висока.

Не само у нас, навсякъде на Балканите ще се задържи по-топло от обичайното. Предимно облачно ще е в северозападните райони, където ще има и валежи от дъжд, значителни по адриатическото крайбрежие.

Над по-голямата част от Западна Европа ще бъде облачно, в много райони с валежи от дъжд и сняг. С разкъсана облачност ще е над Скандинавския полуостров. Под нулата за пореден ден ще останат и максималните температури в Североизточна Европа.

У нас през нощта срещу четвъртък и в четвъртък ще превалява, все още дъжд. В източната половина от страната температурите ще останат високи, като максималните ще са до 17°-19°, докато в Северозападна България още преди обяд ще започне застудяване.

Със застудяването по високите полета на Западна и в Северна България дъждът ще преминава в сняг, но валежите бързо ще спират. В петък облачността ще се разкъса. Ще е ветровито, а температурите ще са значително по-ниски от предишните дни. През почивните дни ще се задържи студено, с минимални температури до около минус 11 градуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тайният заговор за спасяване на изборите в САЩ
Тайният заговор за спасяване на изборите в САЩ
Всяка зима морето "изяжда" част от пясъчната ивица. Кои са най-критичните места?
Всяка зима морето "изяжда" част от пясъчната ивица. Кои са най-критичните места?