НОВИНИ

Топло за сезона и в четвъртък, рязко застудяване в петък

bnt avatar logo
от БНТ
21:33, 05.01.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Времето
Слушай новината

И днес се задържа слънчево и топло за сезона - 20 градуса достигна температура във Велико Търново, положителни температури и по планинските върхове на Мусала и Черни връх плюс 2 градуса, а в местността Рожен в Родопите 15.

И след почти пролетното време тези дни, в края на седмицата предстоят застудяване и валежи.

В сутрешните часове утре в низините за кратко ще се образуват мъгли. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, в Югоизточна България и на морския бряг от 7° до 10°.

През деня температурите отново ще са по-високи от обичайните максималните ще са между 12° и 17. Отново няма да липсва и слънце, но в следобедните часове ще започне да се заоблачава и през нощта срещу петък в крайните северозападни райони ще завали дъжд. Вятърът в по-голямата част от страната ще остане от югозапад, в югоизточните райони, включително и по Южното Черноморие ще е временно силен. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, а температурите на въздуха по крайбрежието ще са между 15° и 17°.

Слънчев, но и ветровит ден и в планината, с максимална температура на 2000 м около 4 градуса, в курортите от 5° до 11°. Условията за ски и туризъм са добри, но опасността от лавини извън обработените писти е висока.

Предимно слънчево ще бъде утре в по-голямата част от Западна и Централна Европа, докато в Източна облачността ще е значителна, с валежи от сняг. Дъждът в Италия е свързан със средиземноморски циклон, който ще окаже влияние и на времето в северозападните райони от Балканите. Утре там ще има валежи от дъжд и сняг, докато в източните части от полуострова, както и в Гърция, ще бъде предимно слънчево.

Валежи от дъжд и сняг се очакват и у нас в края на седмицата, както и съществено застудяване, при което максималните температури ще понижат с повече от 10 градуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франция спира лечението с антитела срещу Ковид - не действали при Омикрон
Франция спира лечението с антитела срещу Ковид - не действали при Омикрон
8 полицаи са загинали при сблъсъците в Казахстан
8 полицаи са загинали при сблъсъците в Казахстан