НОВИНИ

Тотнъм елиминира Челси след дузпи и се класира за 1/4 финал за Купата на Лигата

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:16, 30.09.2020
Чете се за: 01:08 мин.
Футбол
тотнъм елиминира челси дузпи класира финал купата лигата
Снимка:

В лондонско дерби, "шпорите" победиха тима от Стамфорд Бридж с 5:4 след изпълнения на 11-метрови наказателни удари, след като в редовното време, отборите завършиха 1:1.

В стартовите състави и на двата тима имаше дебютанти като за Тотнъм това беше бранителя Серхио Регилон, докато за Челси първи мач записа стражът Едуар Менди.

За съжаление испанския футболист няма да запомни с добро първите си минути на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм", след като именно негова грешка в 19-та минута, доведе до гол за гостите. Регилон изгуби топката в средата на терена и тя стигна до Сесар Азпиликуета, който от своя страна комбинира с Тимо Веренер.

Останал сам на границата на наказателното поле, дошлият от РБ Лайпциг футболист с прецизен удар по земя даде аванс на своя тим, отбелязвайки първия си гол с фланелката на Челси.

При попадението камерите уловиха любопитна размяна на реплики между Жозе Моуриньо и неговия бивш футболист и настоящ мениджър на Челси, Франк Лампард. Според информациите португалецът е останал недоволен от бурната радост на Лампарс и се е обърнал към него с думите: „Когато губехте с 0:3 през уикенда, не се радваше толкова много?“, на което Лампард отговори с усмивка.

Като цяло през първите 45 минути домакините почти не застрашиха вратата на Менди като единствения удар бе дело на Ерик Ламела.

След почивката обаче Тотнъм бяха по-активни, а за това допринесе влизането в игра на Хари КЕйн и Лукас Моура.

Така се стигна до 83-та минута, когато синята отбрана допусна грешка при едно центриране на Регилон, оставяйки непокрит в наказателно поле Ламела. За аржентинеца не представляваше трудност от близка дистанция да преодолее Менди за 1:1.

В оставащите минути до края, нов гол не падна и така се стигна до дузпи. Всички бяха безупречни при първите девет изпълнения, докато дойде реда на Мейсън Маунт.

Англичанинът бе нагърбен със задачата да бие петата дузпа за своя тим, но след като стреля встрани от целта, изпрати Тотнъм към следващата фаза на надпреварата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тестват сирените в 11 ч на 1 октомври
Тестват сирените в 11 ч на 1 октомври
Александър Андреев е кандидатурата на ГЕРБ за председател на ЦИК
Александър Андреев е кандидатурата на ГЕРБ за председател на ЦИК