НОВИНИ

Тотнъм успя да надиграе "чайките" на стадион "Амекс" в Брайтън

челси спечели дербито тотнъм стамфорд бридж
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:23, 16.03.2022
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Тотнъм победи Брайтън с 2:0 в отложен мач от 16-ия кръг на Висшата лига. Лятното попълнение Кристиан Ромеро и Хари Кейн се разписаха за столичани.

Най-чистата ситуация дойде още в 5-ата минута. Хари Кейн изби топката от краката на вратаря на "чайките" Роберт Санчес, но от малък ъгъл не успя да я вкара в празната врата.

В 37-ата минута възпитаниците на Антонио Конте откриха резултата. Деян Кулушевски стреля от границата на наказателното поле, а топката се отби от крака на Кристиан Ромеро, преди да попадне в противниковата врата.

В края на полувремето нова грешка в отбраната на домакините изведе Деян Кулушевски сам срещу Роберт Санчес, но вратарят спаси.

След почивката "шпорите" отбелязаха нов гол с надеждата да подплатят успеха си. Хари Кейн бе изведен сам срещу вратаря от Родриго Бентанкур. Нападателят хладнокръвно стреля по земя в близкия ъгъл за 2:0. С този гол Хари Кейн се превърна във футболиста с най-много попадения в гостувания във Висшата лига - 95. Англичанинът измести своя сънародник Уейн Руни, като стигна до това постижение, макар да е играл 104 мача по-малко от легендата на Манчестър Юнайтед.

Тотнъм се изкачи до 7-ата позиция в касирането с актив от 48 точки. Брайтън е на 13-ото място в подреждането с 33 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виляреал смълча Ювентус в Торино и се класира за 1/4-финалите на ШЛ
Виляреал смълча Ювентус в Торино и се класира за 1/4-финалите на ШЛ
Застудяването ще продължи
Застудяването ще продължи