НОВИНИ

Тръгна делото за избора на настоящия генерален директор на БНР

тръгна делото избора настоящия генерален директор бнр
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:50, 16.06.2020
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Административният съд в София - област даде ход на делото за избора на настоящия генерален директор на Българското национално радио Андон Балтаков.

Делото е по жалби на трима от участниците в конкурса – Валери Тодоров, Митко Димитров и Жени Гаджалова.

Според тримата Балтаков е бил избран, въпреки че не е отговарял на законовите изисквания - не е имал 5 години трудов стаж в радио и е имал фирма в САЩ, която е напуснал след избора си. Тримата оспорват и управленския му опит.

Според процесуалния представител на Андон Балтаков той има необходимия стаж, а оригинални документи, доказващи това, има в СЕМ.

Съветът беше задължен да ги представи за следващото съдебно заседание. Адвокат Валя Гигова твърди и че американската позиция на Балтаков - управляващ директор на консултантска агенция, не е аналог на управител на фирма у нас.

Освен това Законът за радиото и телевизията поставя като условие за кандидатиране на шеф на обществена медия неучастие във фирма у нас.

Двете полюсни позиции ще се изясняват и на следващото съдебно заседание, насрочено за 14 юли.

Днес съдът разпореди на Валери Тодоров, Митко Димитров и Жени Гаджалова да бъде издадено съдебно удостоверение, за да проверят лично в НОИ и НАП стажа на Балтаков и задължи адвоката му Валя Гигова да предостави превод на дипломата му и цялата налична документация около регистрацията на консултантската му агенция в САЩ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И днес километрични опашки на "Кулата"
И днес километрични опашки на "Кулата"
Медсестра на съд, теглила пари от карта на починал пациент
Медсестра на съд, теглила пари от карта на починал пациент