НОВИНИ

Треньорът на Хебър: Целта е оставане в Първа лига, няма да привличаме футболисти на килограм

треньорът хебър целта оставане първа лига привличаме футболисти килограм
Снимка: ФК Хебър Пазарджик
bnt avatar logo
от БНТ
16:11, 01.07.2022
Чете се за: 04:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Новият старши треньор на Хебър Пазарджик Фулвио Пеа бе представен днес официално на първата си пресконференция, откакто пое новаците в елита.

55-годишният италиански специалист разказа най-напред какво го е накарало да стане наставник на Хебър.

"Предложението на Хебър ме ентусиазира, а след като се запознах с кмета на града Тодор Попов се навих още повече да работя в Пазарджик, защото видях, че той има големи амбиции за развитието на клуба. Така с още по-голяма убеденост приех офертата за старши треньор. Тук съм от малко време и все още не мога да дам реална оценка за разликата с предишния ми престой в България, когато преди 20 години работих за ЦСКА с Луиджи Симони. Сега се радвам, че ще работя отново с Владимир Манчев, вече като мой асистент. На него ще разчитам да се адаптирам максимално бързо към сегашната футболна действителност", започна Пеа.

Наставникът разкри, че основната цел на тима е да запази мястото си в елита и през следващия сезон.

"Нашата цел е да останем в Първа лига. Разполагаме с малко време. Опитваме се съберем бързо отбор, който да може да постигне тази цел. Смятам, че от миналогодишния състав сме оставили най-важните играчи в отбора. Сега привличаме нови състезатели, които идват от всяка част на Европа. В този момент е много трудно да правиш отбор, защото всеки играч чака края на трансферния прозорец. Ние сме късметлии, защото играчите, които дойдоха, приеха с много ентусиазъм предизвикателството и искат да играят за Хебър. За момента ще започнем с футболистите, които ще представим официално пред нашите фенове в утрешната контрола с Витоша", заяви треньорът на Хебър.

Той илюстрира ситуацията в отбора си с една метафора.

"В момента за нас теренът е много стръмен. С всеки изминал ден обаче наклонът ще намалява и ще ни става все по-лесно. Всичко зависи от нас и нашата воля да работим. И ще направим всичко възможно да направим терена равен възможно най-бързо", каза Пеа.

"Футболът е еднакъв в целия свят. Последните ми две работни места бяха в Китай и в ОАЕ. И навсякъде се иска всичко и веднага, но това е отборна игра. Тя се прави от много участници и всички те трябва да мислят по един и същи начин. Затова се иска време. Футболът се промени в целия свят. Във всеки шампионат има 3-4 отбора, които се отличават с класа над останалите, които пък са на едно ниво. Тази игра се променя постоянно. Виждате, че сега много се използва високата преса и агресията срещу изнасящите топката централни защитници. Ние ще се адптираме към днешния футбол, за да бъдем конкурентни и успешни", добави още специалистът.

Фулвио Пеа сподели и визията си за Хебър в най-близка перспектива.

"Нашият отбор ще бъде с много нови играчи и със сигурност времето от тук насетне ще работи за нас. Духът на отбора и себераздаването ще бъдат от изключително значение за успеха. Това, което искам от играчите ми, е да преодолеем максимално бързо трудностите, които имаме във физически план, защото някои от тях са доста назад в подготовката. Има още играчи, които трябва да дойдат. Поне още трима или четирима. Но те няма да могат да пристигнат до началото на шампионата, а малко по-късно. Сега започваме шампионата с тези момчета. Предпочитам да подбираме футболисти, вместо да привличаме такива на килограм", завърши треньорът на Хебър Пазарджик.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев връчи мандат за правителство на Асен Василев от ПП
Президентът Радев връчи мандат за правителство на Асен Василев от ПП
Разрушиха една от незаконните постройки в парк "Росенец"
Разрушиха една от незаконните постройки в парк "Росенец"