НОВИНИ

Треньорът на Вердер подаде оставка след разследване за фалшив сертификат за COVID-19

Маркус Анфанг
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:46, 20.11.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Вердер Бремен Маркус Анфанг и неговият помощник Флориан Юнге подадоха оставки. Причината двамата да се оттеглят от постовете си в клуба от Втората Бундеслига са обвиненията, които получиха за фалшифициране на сертификати за ваксина срещу COVID-19.

Действията на Маркус Анфанг са обект на разследване от прокуратурата в Германия от четвъртък. Според информациите, треньорът е използвал фалшиви документи, деклариращи, че е бил ваксиниран.

47-годишният наставник отрече твърденията, но в последствие се оттегли от поста си начело на „бременските музиканти“. Оставката идва преди съботния мач с Шалке 04, а като мотив наставникът дава "стреса" от настоящата ситуация.

„Заради големия стрес, причинен на клуба, отбора, семейството ми и самия мен, реших незабавно да се откажа от позицията си на старши треньор на Вердер Бремен“, споделя самият наставник.

Вердер заема второто място във Втора Бундеслига след изпадането от елита през миналия сезон.

Новината, че Маркус Анфанг подава оставка, идва, след като Йосуа Кимих трябваше да пропусне мача на Байерн Мюнхен, след като влезе в контакт със свой съотборник от националния на Германия, дал положителен тест за COVID-19.

Кимих, който е неваксиниран, пропусна мача на своя отбор в Бундеслигата с Аугсбург в петък (1:2), но няма да бъде на линия и за сблъсъка от Шампионската лига с Динамо Киев.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Руският патриарх: Православната църква никога няма да признае еднополовите бракове
Руският патриарх: Православната църква никога няма да признае еднополовите бракове
Рекорден брой нови случаи на COVID-19 в Чехия и Словакия
Рекорден брой нови случаи на COVID-19 в Чехия и Словакия