НОВИНИ

Труден старт за Пиронкова в квалификациите на Ролан Гарос

Цветана Пиронкова
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:08, 25.05.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Голям шлем
Слушай новината

Българската тенисистка Цветана Пиронкова се класира за втория квалификационен кръг на Ролан Гарос. Пловдивчанката срещна определени трудности в двубоя, но все пак успя да сътвори обрат, за да продължи напред.

Пиронкова се наложи с 6-7(7), 6-2, 6-4 над Керълайн Долахайд. 22-годишната американка е 164-а в ранглистата при жените. Срещата продължи 2 часа и 18 минути.

Във втория кръг българската ракета ще срещне Сюзан Бандеки от Швейцария (№219 в световната ранглиста).

Цвети е третата българка, която започна с победа в квалификациите. Виктория Томова елиминира с 6:3, 6:4 Наталия Вихлянцева от Русия, която е номер 163 в световната ранглиста. Във втория кръг Томова ще играе срещу №155 в света Куруми Нара от Япония

Елица Костова пък се наложи с 6:3, 6:2 над представителка на домакините Салма Джоубри, която участва в пресявките след предоставен "уайлд кард". Във втория кръг Костова ще играе срещу Екатерине Горгодзе от Грузия (№222 в света).

На 30 май стартират битките в основната схема на Ролан Гарос. Българското участие, както и най-интересните мачове от финалната фаза ще можете да наблюдавате по БНТ 3, както и онлайн в спортната секция на bntnews.bg.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валежи и условия за градушки
Валежи и условия за градушки
Повече от половината американци са ваксинирани срещу COVID-19
Повече от половината американци са ваксинирани срещу COVID-19