НОВИНИ

Трус в Хърватия: Наставникът на Динамо влиза в затвора

bnt avatar logo
от Калоян Николов
10:11, 16.03.2021
Чете се за: 00:48 мин.
Европейски футбол
трус хърватия наставникът динамо влиза затвора

Старши-треньорът на Динамо (Загреб) - Зоран Мамич се оттегли от поста си преди осминафиналния реванш от Лига Европа с Тотнъм, след като получи присъда.

Братът на Зоран – Здравко, бившият изпълнителен директор на Динамо, който е известен в Босна и Херцеговина, също бе осъден от Върховния съд на Хърватия заедно с бившия данъчен служител Милан Пернар.

„Върховният съд потвърждава присъдата на съда в Осиек за осъждането на Здравко Мамич на шест години и половина затвор за присвояването на 116 млн. куни (18.26 млн. долара) от футболен клуб Динамо. Присъдата на Зоран Мамич бе редуцирана на четири години и осем месеца от четири години и 11 месеца, докато присъдата на Милан Пернар е свалена на три години и два месеца от четири години и два месеца“, се казва в изявлението, публикувано от държавната телевизия на балканската страна HRT.

Тримата са обвинени в данъчни измами на стойност 1.4 млн. паунда и придобиването на 13.1 млн. паунда от трансфери на играчи от Динамо. Мамич обяви след присъдата, че ще се оттегли от поста си начело на гранда от Загреб. „Въпреки че не се чувствам виновен, както обявих по-рано, ако присъдата е окончателна, я приемам като такава и напускам поста старши треньор и спортен директор на Динамо. Пожелавам на клуба много късмет и спортни успехи в бъдеще“.

Хърватският шампион играе у дома с Тотнъм в четвъртък в осминафиналния реванш от Лига Европа, след като англичаните спечелиха с 2:0 в първия двубой миналата седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
27 области у нас са в "червената зона" по заболеваемост от COVID-19
27 области у нас са в "червената зона" по заболеваемост от COVID-19
Марица отнесе Берое за първенството
Марица отнесе Берое за първенството