НОВИНИ

Турция връчи нота на България заради проверките на турско-българската граница

турция връчи нота българия заради проверките турско българската граница
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
14:49, 20.11.2021
Чете се за: 01:40 мин.
По света
Слушай новината

Дипломатически източници от Анкара съобщиха, че Турция е връчила дипломатическа нота на България заради проверките на турско-българската граница, съобщава БНР. Десетки автобуси, идващи от Турция, чакат на ГКПП "Капитан Андреево". Опашката е заради проверки на влизащите в България, ден преди втория тур на президентските избори у нас.

На пункта тече съвместна операция на НАП, Икономическа полиция и Агенция "Митници" срещу контрабандата и незаконната търговия.

Турският генерален консул в Пловдив Корхан Кюнгерю късно снощи е отишъл на граничния пункт "Капитан Андреево" и е разговарял с ръководителите на пункта.

Турското външно министерство привика българския посланик в Анкара

Собственик на превозваческа фирма съобщи, че 90% от курсовете на автобусите по редовните линии към Турция са отменени. Причината е, че над 30 автобуса са били блокирани вчера на ГКПП "Капитан Андреево". По думите му са се извършвали щателни проверки на всеки автобус, като това е отнемало по 4-5 часа.

От Министерството на външните работи отказват коментар относно ситуацията на българо-турската граница и информацията, че Анкара е връчила дипломатическа нота на страната ни заради проверките по границата на влизащи у нас пътнически автобуси. От там допълват, че, ако има позиция от страна на България, тя ще бъде разпространена официално.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Славия надигра Царско село в голов спектакъл
Славия надигра Царско село в голов спектакъл
Развалят коледните базари в Бавария
Развалят коледните базари в Бавария