НОВИНИ

Уест Хем върна интригата в битката за титлата в Англия

уест хем върна итригата битката титлата англия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:44, 15.05.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Уест Хем завърши наравно 2:2 при домакинството си на Манчестър Сити в двубой от предпоследния 37-и кръг на английската Висша лига.

"Чуковете" откриха резултата на "Лондон Стейдиъм" в 24-ата минута, когато Пабло Форналс изведе Джаръд Боуен за отбраната на "гражданите", полузащитникът на домакините нахлу в наказателното поле на Сити, преодоля вратаря Едерсон и с удар от малък ъгъл се разписа.

В последните секунди на първата част Микаел Антонио изведе Боуен на стрелкова позиция пред пеналтерията на гостите от Манчестър, като този път голмайсторът за Уест Хем стреля между краката на Фернандиньо, а топката мина покрай плонжа на Едерсон и влетя в далечния долен ляв ъгъл на вратата.

Четири минути след началото на втората част футболистите на Хосеп Гуардиола намалиха изоставането си чрез Джак Грийлиш, който с удар от воле на границата на наказателното поле на "чуковете" не остави шансове на стража Лукаш Фабиански.

Английският шампион успя да изравни в 70-ата минута, когато Кевин Де Бройне центрира от фаул в преналтерията на Уест Хем, а бранителят на домакините Владимир Цоуфал с глава си отбеляза автогол след удар с глава.

Цоуфал се превърна отново в грешник за лондонският тим в 86-ата минута, когато фаулира Габриел Жезус в наказателното поле на "чуковете", а главният рефер Антъни Тейлър отсъди дузпа в полза на Манчестър Сити. С изпълнението от бялата точка се нагърби Рияд Марез, който не успя да се разпише.

В класирането Манчестър Сити е лидер с 90 точки, на 4 пункта пред втория Ливърпул, който е с мач по-малко. Уест Хем е 7-и с 56 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Маринов: Президентът Радев няма интерес да сваля правителството
Александър Маринов: Президентът Радев няма интерес да сваля правителството
Димитър Гърдев: По настояване на НСО Теодора Генчовска ходи с охрана в Република Северна Македония
Димитър Гърдев: По настояване на НСО Теодора Генчовска ходи с охрана в Република Северна Македония