НОВИНИ

Унгарският премиер поздрави Бойко Борисов за приемането на България в чакалнята на еврозоната

унгарският премиер поздрави бойко борисов приемането българия чакалнята еврозоната
Снимка: Архив/ БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:54, 11.07.2020
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с унгарския премиер Виктор Орбан по повод присъединяването на България към Валутния механизъм II.

В рамките на разговора, проведен по инициатива на премиера на Унгария, Орбан поздрави Борисов за приемането ни в чакалнята на еврозоната и изрази подкрепата си за работата на българския премиер и на правителството в тази посока.

„Европа оценява усилията на България и лично твоите усилия да поставиш страната си в нова посока“, обърна се унгарският премиер Виктор Орбан към министър-председателя Бойко Борисов.

Премиерът Борисов благодари на Виктор Орбан и още веднъж изрази своята признателност за доверието, което европейските лидери са показали към България с приемането й в чакалнята на еврозоната.

Министър-председателят посочи разумната фискална политика на българското правителство и стремежа на страната ни да допринася за благополучието на Европа, включително и в настоящата тежка ситуация, породена от пандемията от COVID-19.

Борисов беше категоричен, че повече от всякога Европейският съюз трябва да действа единно, за да бъдат преодолени икономическите последици от пандемията, засегнала целия свят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Захлаждане на времето, но за кратко
Захлаждане на времето, но за кратко
Протестите в България ще продължат поне до 16 юли, прогнозира посолството на САЩ
Протестите в България ще продължат поне до 16 юли, прогнозира посолството на САЩ