НОВИНИ

Урсула фон дер Лайен: ЕНП е котвата на стабилността в Европа

Манфред Вебер: Ние сме най-добрият способ срещу десния екстремизъм в Европа

урсула фон дер лайен енп котвата стабилността европа
bnt avatar logo
от БНТ
22:19, 09.06.2024
Чете се за: 02:10 мин.
По света
Слушай новината

"Днес е хубав ден за ЕНП - спечелихме европейските избори. Ние сме най-силната партия и сме котвата на стабилността в Европа". Това каза досегашният председател на ЕП и кандидат за втори мандат Урсула фон дер Лайен пред журналисти.

По първоначални данни Европейската народна партия печели първото място на евровота и запазва мнозинството си в Европейския парламент.

"Гласоподавателите признаха нашето лидерство през последните пет години. Това е много добро послание за нас, благодаря. Най-напред благодаря на гласувалите, които ни се довериха и които разчитат на нас. Но има един специален човек на когото искам да благодаря - Манфред Вебер - председателят на нашата партия. Без теб нямаше да стане така. Ние бяхме посветени, бяхме обединени и спечелихме европейските избори. Бяхме убедителни и гласоподавателите ни се обединиха".

От своя страна председателят на ЕНП Манфред Вебер посочи, че фон дер Лайен ще работи за бъдещето на Европа. По думите му ЕНП е "най-добрият способ срещу десния екстремизъм в Европа".

"Обещахме ясен кандидат с ясна програми и ясни цели и сега хората ни вярват. Искам да подчертая също, че всички сме загрижени, че ще дойдат много политици, които искат да разрушат нашата Европа. Като виждам цифрите сега, съм горд, че в много страни ЕНП е силна. Това е най-доброто послание срещу десния екстремизъм. Осигуряваме икономически растеж и поддържаме мира в ЕС".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
10 юни е неучебен за училищата, в които е имало секции за гласуване
10 юни е неучебен за училищата, в които е имало секции за гласуване
Макрон свиква предсрочни парламентарни избори на 30 юни във Франция
Макрон свиква предсрочни парламентарни избори на 30 юни във Франция