НОВИНИ

В близките часове ще бъде безоблачно

близките часове безоблачно
bnt avatar logo
от БНТ
20:50, 23.04.2022
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Много слънчеви часове днес и максимални температури от 20° до 25°, малко по-ниски само по най-северните части от Черноморското ни крайбрежие - Шабла и Калиакра - 17°.

В близките часове ще бъде безоблачно, със слаб южен вятър. Температурите в полунощ ще бъдат от 9° до 14°, в София - около 11°, а до сутринта ще се понижат с още два-три градуса.

Утре вятърът от юг ще се усили и максималните температури ще бъдат по-високи, в сравнение с днес - между 23° и 28°, по Черноморието - между 19° и 23°. Ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, но само на изолирани места е възможно слабо да превали.

Чудесни условия в планините - умерен югозападен вятър, още малко по-топло и предимно слънчево. Повече облаци и превалявания, при тези температури навсякъде от дъжд, ще има след обяд в Рило-Родопската област.

По-значителни валежи ще има утре във Франция, в страните от Централна Европа, както и в северозападните райони от Балканите. Причината - обширен многоцентров циклон. Освен валежи, в тези райони се очаква и застудяване. Повишение на температурите предстои на Пиринеите, но ще остане по-студено от обичайното за края на април.

Ще продължи повишението на температурите и на Балаканите, но заедно с по-топлия въздух от югозапад ще се пренася и сахарски прах.

У нас след понеделник се очаква слабо и постепенно захлаждане. Ще се задържи слънчево, но ще има и райони със следобедни валежи, придружени на места от гръмотевици. В повечето дни ще има условия и за градушки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Байерн (Мюнхен) спечели десета поредна титла на Германия
Байерн (Мюнхен) спечели десета поредна титла на Германия
От нашите пратеници: Макрон с преднина пред Льо Пен преди утрешния вот във Франция
От нашите пратеници: Макрон с преднина пред Льо Пен преди утрешния вот във Франция