НОВИНИ

В УниБИТ откриха академичната година

Студенти, министри, преподаватели и гости в двора на висшето училище пяха "Вива, УниБИТ"

bnt avatar logo
от БНТ
17:23, 02.10.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Още
Слушай новината

Университетът по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) откри академичната учебна година за 73-ти път. В двора на бутиковото висше училище в ранната утрин се събраха студентите първокурсници, облечени в тоги, преподавателите, представители на българската академична общност и бизнеса, заместник-министрите на образованието проф. дфн Генка Петрова-Ташкова и д-р Емилия Лазарова, скулпторът Вежди Рашидов, главния мюфтия, д-р Мустафа Хаджъ, г-жа Янка Такева и много приятели, за да стартират заедно с камбанен звън и молитва за здраве и успех новата 2023/2024 учебна година.

По традиция водещ на тържеството бе проф. Стоян Денчев, председател на Съвета на настоятелите на УниБИТ. След официалните речи и поздравления изненадата на празника беше участието на хип-хоп певеца Иван Динев-Устата и неговата компилация от актуални медийни фрази и коментари „На мода“. След изпълнението си звездата трансформира музикаланото си послание в призив към присъстващите „Яко е да уча в УниБИТ, Вива УниБИТ, Вива професора!“, запяха дружно в един глас всички.

Ректорът проф. дн Ирена Петева в академичното си слово очерта хоризонта на тази академична година за УниБИТ в унисон с новите предизвикателства пред учените.

Здраве, оптимизъм и успех, пожела на студентите министърът на образованието проф. Галин Цоков в поздравителен адрес. Да мечтаят и да вървят по пътеката на доброто с достойнство, пък беше обръщението на твореца Вежди Рашидов.

Председателят на Съюза на българските учители Янка Такева пък подчерта съвършенството на човека да може да повишава образованието и компетенциите си и да вярва в смисъла на живота. Бог да дава сили на всички, да вървят по пътеката на знанието с утеха, благослови хората на празника Негово Благоговенство протойерей Лъчезар Вълков.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ръководството на Левски определи съдийството в мача с Лудогорец като "престъпно"
Ръководството на Левски определи съдийството в мача с Лудогорец като "престъпно"
Хванаха дрогиран шофьор без книжка и с 9 кг наркотици в колата
Хванаха дрогиран шофьор без книжка и с 9 кг наркотици в колата