НОВИНИ

Ваксинирани ще посещават културни събития дори при влошаване на ковид обстановката

ваксинирани посещават културни събития влошаване ковид обстановката
bnt avatar logo
от БНТ
17:31, 11.08.2021
Чете се за: 01:22 мин.
Още
Слушай новината

Културните и развлекателни мероприятия да могат да се посещават от ваксинирани срещу COVID-19 граждани, дори при влошаване на противоепидемичната обстановка в страната.

Около това мнение се обединиха министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, заместник-министрите на културата проф. д-р Борислава Танева и Весела Кондакова и представители на театралното и сценично изкуство по време на среща в Министерството на здравеопазването, която се проведе днес, 11 август. На нея присъстваха Асен Асенов, директор на Фондация "Едно за култура и изкуство" и Мира Сталева, изпълнителен директор на "София филм фест".

Всички са единодушни, че проблемът с пандемията е изключително сериозен и ще се търси най-работещото и най-балансирано решение от една страна изкуството да не пострада, а от друга – да не се стига до препълване на болниците.

Министър Кацаров обясни какви са заложените в Националния план за справяне с пандемията мерки при преминаване от една цветова зона в друга.

В рамките на срещата стана ясно още, че Министерството на здравеопазването съвместно с Министерството на културата ще организират кампания под надслов: "Подкрепи българската култура, сложи си ваксина".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По Конституция: Какъв е правилният ход според основния ни закон?
По Конституция: Какъв е правилният ход според основния ни закон?
Млад мъж се удави в Приморско
Млад мъж се удави в Приморско