НОВИНИ

Валдас Дамбруаскас: Феновете трябва да очакват един обър мач

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:37, 16.07.2021
Чете се за: 04:17 мин.
Спорт
валдас дамбруаскас феновете очакват един обър мач
Слушай новината

Старши-треньорът на българския шампион Лудогорец Валдас Дамбраускас говори на официалната пресконференция преди утрешния двубой за Суперкупата на България срещу ЦСКА.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Литовският наставник сподели, че мачът на Националния стадион "Васил Левски" е най-важният в момента за "орлите", въпреки че след само броени дни им предстои и двубой срещу Мура в Шампионската лига.

"Първи официален мач. Европейското първенство спести липсата на футбол. Радвам се, че се върнахме на българските футболни терени. Смятам, че и двата отбора ще се хвърлят и ще направят един добър празник. За мен и моите футболисти най-важен е следващият мач. Да, мачът в сряда ще ни доближи доста повече до нашата основна цел, но най-важен е предстоящият мач. Всеки мач трябва да изваждаме поуки."

Дамбраускас се върна и към предишните няколко двубоя с "армейците", като прогнозира, че отново ни очаква един много добър мач.

"Анализирахме всичко, което се случи през изминалия сезон. Опитваме се да се учим от всяка грешка, която сме направили. Смятам, че сме направили правилния анализ. Има доста обективни и субективни причини на развитието на последните мачове с ЦСКА. Последният мач, който изиграхме на Българска армия, беше след момента, в който бяхме спечелили титлата. Отидохме там една идея по-неподготвени. И двата отбора имат много нови футболисти. Не мога да предположа ЦСКА с какъв състав ще излезе срещу нас. Имат много нови играчи. За тях ще бъде по-лесно, защото ще анализират нашите мачове с Шахтьор Солигорск. Феновете трябва да очакват един много добър мач."

Треньорът на шампионите взе отношение и по темата "Кирил Десподов" и с очакваните освирквания към него по време на утрешния сблъсък.

"Кирил Десподов получава "любовта на феновете" на ЦСКА не само на терена, но и в мола, и в ресторанта. Кирил е професионалист и успява да се справи много добре с тази ситуация. От една страна страда, но от друга това го прави много по-силен. В даден момент той успява да се научи да живее с това и го показва на терена."

Накрая Валдас Дамбраускас обяви, че ще направи ротации в състава, заради натоварената програма и мачовете в Европа.

"Не мисля, че ще се стигне до момент, в който ще имаме един отбор за Европа и един за България. Да, ще има ротации. За мен футболът не е само физика. Един играч може да бъде най-добре подготвеният физически, но когато не знае къде точно трябва да бъде, неговата ефективност се губи. Нашата цел е всеки изминал мач да подобряваме връзките между играчите и да създадем облик на игра, който да се хареса на всички. До момента съм взимал участие в два такива мача. За мен няма абсолютно никакво предимство, защото и в двата мача моят отбор беше победител. Има много време от юли до май месец. И ние, и ЦСКА ще имаме много работа в Европа и българското първенство. Има трансферен период през зимата, който също ще промени много неща. Въпреки че този мач е важен, предстоят европейски мачове."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До 20 000 лв. могат да получат хората с увреждания за стартиране на собствен бизнес
До 20 000 лв. могат да получат хората с увреждания за стартиране на собствен бизнес
Изменен е списъкът на държавите по цветови зони, чиито граждани се допускат за влизане в България
Изменен е списъкът на държавите по цветови зони, чиито граждани се допускат за влизане в България