НОВИНИ

Валентич: Нямахме сили да обърнем мача

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:15, 18.04.2021
Чете се за: 00:55 мин.
Футбол
валентич нямахме сили обърнем мача

Треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич очаквано остана разочарован от загубата на неговия тим от Славия като домакин в мача от 24-ия кръг на родната efbet Лига.

Валентич определи липсата на енергия у неговите футболисти като основна причина за поражението, като допълни, че някои от момчетата са провели едва 1-2 тренировки след излекуването си от COVID-19.

"Оставихме зад гърба си много труден период за нас. Доста от нашите играчи имаха едва 1-2 тренировки преди мача, както и някои от резервите бяха след COVID-19. Дадохме всичко от себе си, но нямахме физически сили да обърнем мача. Гледайки случилото се на терена, Славия изигра много добър мач. Особено първото полувреме ни създадоха доста положения след центрирания до 20-ата минута, което много ни затрудни. Последните десет минути вдигнахме нивото."

Наставникът на пловдивчани допълни, че промените през втората част не са довели до очаквания резултат и допълни, че сега предстои много важен мач за неговия тим срещу Черно море.

През втората част опитахме всичко. Сисе се появи, сменихме схемата и заиграхме с двама нападатели, създадохме няколко опасни положения. За съжаление максимумът, който дадохме днес, не бе достатъчен. Поздравления за Славия. На нас ни предстои да се възстановим и трябва да мислим за следващия мач във вторник. Първото нещо, което казах като дойдох, че ще играем до последния мач. Днешният мача беше много важен за нас, както и предният, както и следващият. Всеки мач е много важен. За Славия също предстои важен мач. Трябва да разучим Черно море и излезем да покажем най-доброто от себе си”.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски разгроми Черно море във Варна за край на редовния сезон
Левски разгроми Черно море във Варна за край на редовния сезон
Променят правила в Лигата на нациите по волейбол
Променят правила в Лигата на нациите по волейбол