НОВИНИ

Валентин Мундров - номиниран за министър на електронното управление в кабинета "Главчев"

Валентин Мундров
Снимка: Архив/БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:49, 05.04.2024
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Валентин Мундров е номиниран за министър на електронното управление в проекта за служебен кабинет с кандидат за премиер Димитър Главчев.

Валентин Мундров в момента е зам.-министър на Министерството на електронното управление, директор е бил на дирекция в „Информационно обслужване “, каза Димитър Главчев в президентството при представянето на структурата и състава на проекта на кабинет.

Валентин Мундров е професионалист в сферата на информационните технологии с повече от 20 години задълбочен технически опит в разработването, внедряването и поддръжката на сложни информационни системи, се посочва на страницата на Министерството на електронното управление. Притежава експертиза в стратегическото планиране, изграждането и управлението на екипи, проекти и програми.

В момента изпълнява длъжността зам.-министър на електронното управление.

До този момент Валентин Мундров е бил ИТ консултант в Националната здравноосигурителна каса. В периода между 2013 г. и 2022 г. е работил като директор в дирекция „Софтуерна интеграция“ в „Информационно обслужване“ АД. Бил е експерт в Агенция „Митници“, както и в Министерството на здравеопазването. Има трудов опит и в частния сектор.

Валентин Мундров е магистър със специалност „Индустриално инженерство“ в Техническия университет – София, завършил е и „Електронен бизнес и електронно управление“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Той притежава и множество сертификати в областта на информационните технологии.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Мисия: Храброст" тази вечер в документалната поредица "В кадър"
"Мисия: Храброст" тази вечер в документалната поредица "В кадър"
"Хагабула" на Тодор Тодоров получи една от специалните награди на ЕС за литература
"Хагабула" на Тодор Тодоров получи една от специалните награди на ЕС за литература