НОВИНИ

Валежи и опасност от поледици днес и утре

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:43, 12.01.2023
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

В момента вали главно в североизточната половина от страната, като на места в Дунавската равнина превалява слаб сняг, а в областите Силистра, Разград и Русе все още има опасност от поледици.

В следобедните часове валежите ще отслабват, до вечерта в повечето райони ще спрат, а в Югозападна България ще има и слънчеви часове. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 2° и 9°.

И през нощта, и утре ще продължи да превалява главно в Източна България, като през нощта дъждът ще се примесва със сняг, а в североизточните райони отново ще има условия за поледици. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 5°, а максималните - между 4 и 9 градуса. Временни разкъсвания на облачността ще има през деня главно в Югозападна България. В по-голямата част от страната ще е почти тихо, в източните райони с умерен северен вятър.

И в планините ще е предимно облачно и на места ще превали слаб сняг. Вятърът ще е слаб, предимно от запад-югозапад. Температурите ще останат без съществена промяна и в курортите се очакват стойности около и малко над нулата.

Със значителни валежи от дъжд ще бъде утре в страните от Централна Европа, а в Прибалтика и Източна Полша – от дъжд и сняг. На Балканите ще превалява слаб дъжд, главно в източните райони от полуострова, където на отделни места ще има условия и за поледици.

У нас в близките дни ще има променлива облачност, на места със сутрешни мъгли и по-голяма вероятност за превалявания в събота и вторник. В началото на новата седмица се очаква съществено затопляне.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кола излетя от пътя Баня - Банско и се заби в дърво (СНИМКИ)
Кола излетя от пътя Баня - Банско и се заби в дърво (СНИМКИ)
Кокинакис продължава успешно защитата на титлата си в Аделаида
Кокинакис продължава успешно защитата на титлата си в Аделаида