НОВИНИ

Валежи и условия за градушки

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 26.05.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Времето
Слушай новината

Днес до обяд на отделни места, а след обяд и вечерта над много райони ще се развие мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. Главно в Западна и Централна България ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи от дъжд с гръмотевична дейност и условия за градушки. С до умерен северозападен вятър ще проникне хладен въздух.

Максималните температури ще са от около 20° по морския бряг, до 30° в крайните югозападни райони.

Над Черноморието валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 18 - 21°.

Температурата на морската вода е 16 - 18°. Вълнението на морето ще е предимно 2 бала, вечерта ще започне да се усилва.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в следобедните часове ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. В отделни райони валежите ще са по-интензивни и значителни по количество.

Вятърът ще е предимно слаб, по най-високите части - умерен от югозапад. Ще е по-хладно с максимална температура на 1200 метра - около 19°, на 2000 метра - около 12°.

През следващите дни температурите бавно ще се понижават. Ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Има вероятност за локални интензивни и значителни по количество валежи, по-голяма в петък в централните и планинските райони от страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изтича крайният срок за регистрация на партии и коалиции
Изтича крайният срок за регистрация на партии и коалиции
Труден старт за Пиронкова в квалификациите на Ролан Гарос
Труден старт за Пиронкова в квалификациите на Ролан Гарос