НОВИНИ

12-годишно момиче оцеля по чудо след падане в 28-метров кладенец

bnt avatar logo
от БНТ
21:05, 25.05.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Общество
Слушай новината

12-годишно момиче оцеля по чудо, но е в тежко състояние, след като пропадна в кладенец, дълбок 28 метра. Инцидентът е станал преди три дни в плевенското село Обнова. Според местните, никой не е знаел, че този кладенец съществува, обрасъл е в трева и храсти. Предполага се, че е бил покрит метална плоча отгоре, която най-вероятно е открадната.

Нелепият инцидент е станал по време на бране на билки. Детето е било със семейството си, когато внезапно пропаднало в дупката. След инцидента родителите потърсили кмета на селото.

"Първо дойде бащата в къщи по обяд, след 12:00 ч. беше, да каже, че детето му е паднало в необезопасен кладенец. Подадохме сигнал веднага на 112. Дойдоха първо линейката, след това пожарната кола от Левски, след това дойде пожарна кола от Плевен. В рамките на по-малко от час всичко вече беше пристигнало и детето вече пътуваше за Плевен", каза кметът на село Обнова Анелия Пашунова.

В тъмната и дълбока дупка при детето слиза пожарникарят Генади Георгиев, за когото това е първата подобна спасителна операция.

"При срещата с детето то беше в тежко състояние, трудно говореше, но беше контактна, доколкото можеше ми съдействаше, но кладенецът е дълбок 28 м и самото падане й беше навредило нейното здраве. Самото изваждане беше подпомогнато от екип от районната служба в Плевен от екип от четирима служители с доста по-сериозна екипировка, пак с алпийски способ", каза пожарникарят Генади Георгиев.

Кметът на Обнова заяви, че вече са подготвили писма до наследниците на имота, в който се намира кладенецът. Тя е категорична, че ако те не предприемат действия за обезопасяване, от общината ще го затворят с бетонна плоча. Пострадалото дете все още е в реанимация, състоянието му остава тежко.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приятелката на опозиционера Роман Протасевич е арестувана за два месеца
Приятелката на опозиционера Роман Протасевич е арестувана за два месеца
Жълт код за гръмотевични бури и градушки в 14 области
Жълт код за гръмотевични бури и градушки в 14 области