НОВИНИ

Валежи и застудяване днес и в близките дни

валежи застудяване близките дни
bnt avatar logo
от БНТ
06:01, 10.01.2023
Чете се за: 01:17 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще бъдат между 1° и 8°, а максималните - само с няколко градуса по-високи, от 3° до 11°, в София - около 4°. Ще се задържи облачно, ветровито и с валежи, предимно от дъжд, по високите полета на Западна България – от сняг. Привечер валежите ще отслабват и постепенно ще спират.

Облачно, дъждовно и много ветровито ще бъде времето по Черноморието. Ще духа временно силен югоизточен вятър. Вълнението на морето ще остане около 3-4 бала.

И в планините ще бъде облачно и с валежи, в повечето райони от сняг, под около 1000 метра - от дъжд. Ще духа умерен и силен вятър с посока от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 метра - около минус 4°.

В четвъртък застудяването ще продължи, а превалявания ще все още има главно в Източна България. В петък и през почивните дни ще има променлива облачност, с превалявания в събота, в западната половина от сраната. Минималните температури ще продължат да се понижават, но максималните отново ще тръгнат нагоре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Начало на данъчната кампания за 2023 година
Начало на данъчната кампания за 2023 година
Жълт и оранжев код за проливни валежи днес
Жълт и оранжев код за проливни валежи днес