НОВИНИ

Валежи на запад, ветровито на изток

валежи запад ветровито изток
bnt avatar logo
от БНТ
07:01, 21.01.2023
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 7°, а максималните - от 4 - 6° в северозападните райони до 14 - 16° на места в Източна България.

Днес облачността над страната ще е значителна и на места в югозападната половина ще има валежи, предимно от дъжд, на повечето места слаби, само в крайните южни райони ще са умерени до силни. В източната половина от страната отново ще духа силен вятър с посока от юг-югоизток.

По Черноморието облачността ще е значителна, но валежи не се очакват. Ще духа силен юг-югоизточен вятър. Максимални температури - от 11° до 14°. Температурата на морската вода е 9 - 10°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще е предимно облачно, по билата и мъгливо. На места ще превалява слаб сняг, под 1000 метра - дъжд. Ще духа силен, по билата и временно бурен вятър от юг-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 3°, на 2000 метра - около минус 4°.

В неделя ще преобладава облачно време, на места, главно в Източна България, с валежи от дъжд. Вятърът ще отслабне, временно и ще стихне. Минималните температури ще са от минус 2° в западните до около 10° в източните райони, а максималните - предимно между 7° и 12°.

В понеделник ще бъде облачно, на отделни места със слаби валежи от дъжд. Температурите все още ще са по-високи от обичайните. По-късно през деня със слаб до умерен вятър от изток-североизток ще започне да прониква по-студен въздух. Вечерта от югозапад валежите ще се активизират, повишава се вероятността да са значителни по количество.

През следващите дни ще се задържи облачно, с валежи. Вятърът ще остане от североизток и застудяването ще продължи. Във вторник в Северна България и високите полета в Западна дъждът ще премине в сняг, а в сряда навсякъде, с изключение на югоизточните райони и Горнотракийската низина, валежите ще са от сняг.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Села и сгради все още са без електричество след ураганния вятър във Враца
Села и сгради все още са без електричество след ураганния вятър във Враца
Националите до 17 г. са полуфиналисти на квалификацията за Евроволей 2023 в София
Националите до 17 г. са полуфиналисти на квалификацията за Евроволей 2023 в София