НОВИНИ

Външният министър на Украйна участва в среща на първите дипломати в НАТО

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
08:46, 07.04.2022 (обновена)
Чете се за: 02:05 мин.
По света
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

Втори ден от срещата на външните министри на страните от НАТО. Основен акцент в разговорите ще бъде руската инвазия в Украйна.

Преди началото на срещата генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг заяви, че във войната в Украйна няма разлика между отбранителни и нападателни оръжия. Той се обяви за допълнителна подкрепа за Киев.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба, който също участва в срещата в Брюксел, заяви, че пристига със задачата да осигури на страната си оръжие.

По думите му, колкото по-рано се случи това, толкова повече хора и селища ще бъдат спасени.

"В моя дневен ред има само три неща - оръжия, оръжия и оръжия. Уверени сме, че най-добрият начин да се помогне на Украйна сега е като ѝ се предостави всичко необходимо за победа над руската армия на територията на Украйна. Призовавам съюзниците да спрат с колебанието и нежеланието да предоставят на Украйна това, от което се нуждае. Оръжията служат за постигането на мир", заяви Дмитро Кулеба, министър на външните работи на Украйна.

"Това, което правите всеки ден, изправяйки се срещу руската агресия, вдъхновява целия свят. Съюзниците от НАТО предоставят подкрепа на Украйна от много години, участвайки в обучението на украинските сили. Сега съюзниците предоставят техника и оборудване, за да можете да упражните правото си на самозащита. Има спешна нужда от допълнителна помощ за Украйна", заяви Йенс Столтенберг, генерален секретар на НАТО.

КОНФЛИКТЪТ В УКРАЙНА: НАЙ-ВАЖНОТО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

ПЪТЯТ НА БЕЖАНЦИТЕ

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доброволци от Шабла помагат на украински бежанци
Доброволци от Шабла помагат на украински бежанци
Тухел отписа шансовете на Челси за продължаване в Шампионската лига
Тухел отписа шансовете на Челси за продължаване в Шампионската лига