НОВИНИ

Върховният касационен съд потвърди доживотна присъда на бившия футболист Марио Метушев за убийство, извършено преди 5 години

върховният касационен съд потвърди доживотна присъда бившия футболист марио метушев убийство извършено години
bnt avatar logo
от БНТ
14:51, 15.08.2023
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Върховният касационен съд (ВКС) остави в сила присъдата на бившия футболист Марио Метушев за доживотен затвор, наложена му заради убийство на негов приятел.

Решението № 50168 на съда с председател съдия Мина Топузова е от 4 август 2023-а година. Производството беше образувано по касационни жалби от Марио Юлиев Метушев, подадени чрез упълномощени защитници – двама негови адвокати, както и от конституира защитник на основание чл. 91, ал. 2 от НПК, срещу решение № 187 от 28.06.2022 г., постановено по внохд № 553/21г. на Софийски апелативен съд, наказателно отделение, четвърти състав.

През месец януари 2021-а година Метушев е осъден на "лишаване от свобода за 20 години при първоначален строг режим", но след това въпросната присъда е обжалвана от прокуратурата и и в допълнение с жалба на частни лица, се изисква по-тежко от наложеното наказание. С решение № 187 от 28.06.2022 Софийски апелативен е изменил първоинстанционната присъда в частта относно наказанието, като вместо двадесет години лишаване от свобода е наложил на подсъдимия наказание "доживотен затвор", при специален режим и на основание чл.40, ал.4 от Наказателния кодекс.

След като се запозна с доказателствата и претенциите на страните по случая, Върховният касационен съд оставя без разглеждане касационна жалба, подадена от защитник на подсъдимия Марио Метушев, и оставя в сила решение № 187 от 28.06.2022 г., постановено по внохд № 553/21г. на Софийски апелативен съд, Наказателно отделение, четвърти състав.

Метушев извършва убийството на своя най-добър приятел Красимир Колджиев - Дзъмбо в Гоце Делчев през юни 2018-а година, като го накълцва с 97 удара с нож.

Марио Метушев е роден през 1979-а година в Гоце Делчев, син е на бившия футболист на местния отбор и на Пирин Благоевград Юли Метушев. В кариерата си е играл освен за Пирин Гоце Делчев още за Велбъжд Кюстендил, Ботев Пловдив, Черно море, Черноморец, Берое, Янина в Гърция, Пирин Благоевград и Бдин Видин.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Роберто Манчини скочи на президента на италианската федерация и обяви: Уволниха ме и заявиха, че е бил мой избор
Роберто Манчини скочи на президента на италианската федерация и обяви: Уволниха ме и заявиха, че е бил мой избор
БК ЦСКА привлече американския гард Маркъс Хамънд
БК ЦСКА привлече американския гард Маркъс Хамънд