НОВИНИ

Ватерполистът Микаел Методиев ще играе в Италия през следващия сезон

ватерполистът микаел методиев играе италия следващия сезон
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:10, 31.05.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Капитанът на българския национален отбор по водна топка Микаел Методиев ще продължи кариерата си в Италия, след като подписа договор за следващите три сезона с тима на Телимар Палермо, съобщиха от клуба.

23-годишният център Методиев, който е висок 197 сантиметра и тежи 110 килограма, а за последно игра в германския Лудвигсбург 08.

"В края на сезона получих няколко атрактивни оферти и от други отбори, които бяха много интересни, но предпочетох Телимар, защото вярвам, че в този престижен клуб ще мога да развия още техническото си ниво. Ще имам възможност да играя в Италия срещу най-добрите в света, да тренирам под ръководството на топ специалисти. Пристигам в Палермо щастлив, че получавам тази възможност и обещавам винаги да давам най-доброто от себе си, за да помогна на отбора да постигне целите си", коментира българинът.

Микаел Методиев се изгражда като ватерполист в Сърбия, където пристига като 16-годишен юноша и се готви със силния отбор на КВК Раднички Крагуевац в продължение на три сезона, а впоследствие изкарва още две години във ВК Валис Валево.

През последните две кампании пък той бе част от немския Лудвигсбург преди да се стигне до трансфера му в екипа на Телимар, който завърши четвърти в последния шампионат на Италия.

Методиев е един от лидерите на възстановения през този сезон след 6-годишна пауза национален отбор на България, който ще участва в европейските квалификации от 23 до 26 юни във Валета заедно с домакините от Малта, Германия и Украйна.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аферата "Осемте джуджета": Къде е обявеният за издирване бивш следовател Петьо Петров - Еврото
Аферата "Осемте джуджета": Къде е обявеният за издирване бивш следовател Петьо Петров - Еврото
Имунитетът на Бойко Борисов: Много от политическите сили призоваха да се откаже от него (ОБЗОР)
Имунитетът на Бойко Борисов: Много от политическите сили призоваха да се откаже от него (ОБЗОР)