НОВИНИ

Във всички метростанции в Атина скоро ще има безплатен интернет

всички метростанции атина скоро безплатен интернет
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
23:32, 16.02.2023
Чете се за: 01:45 мин.
По света
Слушай новината

Скоро във всички метростанции в Атина ще има безплатен достъп до безжичен интернет.

С подписването на Меморандум за сътрудничество между гръцкия оператор Стаси, отговорен за метрото и трамваите в Атина, и гръцкото министерство на цифровото управление ще бъдат стартирани редица действия за подобряване на услугите, предоставяни на атинските пътници, сред които и осигуряването на безплатен интернет достъп.

За реализирането на тази цел гръцкият оператор ще бъде включен в проекта за разработване на обществени пространства за безжичен широколентов достъп до интернет.

В плана на ръководството на дружеството е и въвеждането на съвременен интегриран софтуер за управление на ресурсите на предприятието, към който ще бъдат адаптирани оперативните процеси. Същевременно ще започне и масова подмяна на съществуващата система за цифрово обозначаване на станциите (екрани, показващи информационно и рекламно съдържание във всички зони на метростанциите) с единна модерна система.

Стремежът е гръцкият оператор да се сдобие с повече гъвкавост, динамика, бързина и по-успешно непрекъснато и надеждно информиране на пътниците в гръцката столица.

Очаква се дигитализацията да допринесе значително за по-добрата вътрешна организация на службите, за подобряване на производителността, за намаляване на административните разходи, както и за защита на историческия архив на железопътния транспорт в региона.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лудогорец взе крехък аванс срещу Андерлехт в Лигата на конференциите
Лудогорец взе крехък аванс срещу Андерлехт в Лигата на конференциите
Нов трус в Турция с магнитуд 5,1 по Рихтер
Нов трус в Турция с магнитуд 5,1 по Рихтер