НОВИНИ

Венци Стефанов: Филип Кръстев впечатли Манчестър Сити и с английския си

bnt avatar logo
от Калоян Николов , Източник: БГНЕС
13:10, 25.06.2020
Чете се за: 00:57 мин.
Български футбол
венци стефанов филип кръстев впечатли манчестър сити английския

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов разкри, че юношата на клуба Филип Кръстев ще подпише договор с втородивизионния белгийски клуб Ломел, който е част от групата Сити Футбол Груп, в която попада и Манчестър Сити.

18-годишният Кръстев ще бъде следен от "гражданите" и може да бъде взет в клуба на по-късен етап, обясни Стефанов.

Причината е, че според правилата на УЕФА един клуб може да преотстъпи до 9 футболисти, поради което няма как Манчестър Сити да вземе Кръстев и да го преотстъпи на Ломел, тъй като тази бройка е запълнена.

"Филип от дете е в школата на Славия. Още в ранните си години проявяваше качества, които показваха, че той ще стане добър футболист. Най-радостното е, че той не се главозамая, продължи да тренира и работи. Същевременно наблегна на училището, сега завърши английска гимназия. Един от фактите, които много впечатлиха хората от Манчестър Сити е перфектният му английски, освен спортно-техническите му качества. По принцип в школата ни наблягаме на това децата ни да наблягат на училището. Имаме много талантливи деца, надявам се, че и занапред други ще пробият и играят в европейски клубове. Колкото повече деца пробият в европейски клубове, толкова по-добре за българския футбол", сподели днес Стефанов в Пресклуб България.

"Голяма част от родителите в желанието си децата им да отидат да играят в големи грандове, попадат в лапите на различни псевдо менажери. Аз в последствие разбирам, че Филип е ходил в Байер Леверкузен и в други клубове на проби. Фактът е, че едно дете трябва да направи впечатление и когато го направи, хората от клубовете в Европа идват, гледат го, разговарят с клуба и чак след това се стига до сключване на някакъв контакт. Когато ти водиш едно дете, ти го предлагаш като стока", допълни той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Край на вечния длъжник. ГЕРБ и Патриотите със законови промени
Край на вечния длъжник. ГЕРБ и Патриотите със законови промени
Ливърпул попиля Палас и си капарира титлата
Ливърпул попиля Палас и си капарира титлата