НОВИНИ

Венелина Поптолева: Резултатът в Будва ме изненада приятно

венелина поптолева също боксира златото европейското жени будва
Снимка: БФ Бокс
bnt avatar logo
от БНТ
17:27, 01.11.2022
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Венелина Поптолева спечели първи медал в кариерата си от голямо първенство в женския бокс. Тя игра финал на Европейското в Будва, където отстъпи на опитната Тетяна Коб (Украйна) в категория до 52 килограма.

„Удовлетворена съм от представянето си. Връщам се след доста дълга пауза, но в същото време има и разочарование, че не станах първа. Но има време да се поправи всичко това. Турнирът бе организиран на много високо ниво, конкуренцията бе наистина сериозна, все пак е Европейско първенство, не е случаен турнир. Честно казано, аз винаги отивам на състезание с цел да побеждавам. Но не съм имала особени очаквания и този резултат бе много приятна изненада за мен. Това ме кара да се чувствам щастлива. Победите са най-голямата мотивация и сега няма как да не съм още по-амбицирана“, каза Поптолева относно представянето си в Будва.

Тя допълни, че не гледа към Париж, макар да има едно на ум за Игрите през 2024 година.

„Не обичам да правя дългосрочни планове. Спортът е такъв, че едно нещо може да коства друго. Правя всичко стъпка по стъпка. Целта ми е да направя добра подготовка и ще видим след това. Не искам да гледам далеч напред. Париж наближава, предстои да коментираме с щаба, за да видим какво ще направим. Всеки мисли за Олимпиада, най-вероятно ще сменя категорията, но трябва да го говорим с хората около мен, за да видим кое е най-доброто“, каза още Поптолева.

Тя ще пропусне ДЛОП в Козлодуй в края на ноември.

„За съжаление най-вероятно ще пропусна последния турнир и ще се върна на ринга догодина. Имам проблеми с кръста, които трябва да изчистя, за да се върна на 100 процента за другата година, когато има „Странджа“ и множество турнири, които ще носят и точки за ранглистата и спечелване на квоти за Париж“, завърши Венелина.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина известният музикален педагог проф. Рени Бръмбарова
Почина известният музикален педагог проф. Рени Бръмбарова
Паркът за мечки в Белица се готви за зимен сън
Паркът за мечки в Белица се готви за зимен сън