НОВИНИ

Весела Лечева: Напускам БСП заради ръководството на партията

bnt avatar logo
от БНТ
18:51, 13.12.2023
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Напускам БСП заради ръководството на партията. Това беше едно от най-трудните ми решения в живота, защото 22 години са една голяма част от един съзнателен живот и житейски път. Това коментира в студиото на "Още от деня" Весела Лечева, която напуска Националния съвет на левицата.

"Заради едно ръководство, което не иска да признае факта, че ръководейки тази партия в низходящ тренд, едно ръководство, което се опитва само да закрепи себе си. Казах, че решението е много трудно заради десетките симпатизанти и членове на партията, които не заслужават тази съдба, не заслужават това ръководство на партията, което не проведе нито един честен и откровен разговор със структурите и с членовете. Нито един път не призна своите грешки и нямаше разкаяние, че е сгрешило", поясни тя.

Според Лечева, когато се губят избори след избори, трябва да се каже, че има грешка. Не може да се търси причината в други фактори, защото това го виждаме почти винаги след резултатите на БСП в последните избори, допълни тя:

"При местните избори имаме огромно отстъпление. След последните избори през 2019 г. отстъплението е близо 160 000 избиратели, което е една огромна стъпка назад. И това ръководство в нито един момент не призна своите грешки. В нито един момент не видяхме някакво разкаяние или честен разговор."

Във връзка с отношенията между левицата и президента Лечева каза, че не се срамува от Румен Радев и смята, че това е било най-правилното решение, което е взела БСП през 2016 г. да издигне един почтен, достоен и с огромен житейски опит човек.

Вижте целия разговор във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коледа в Чикаго: Елхи от различни държави по света, включително България
Коледа в Чикаго: Елхи от различни държави по света, включително България
Обявиха номинациите в категориите най-добър треньор на мъжки и женски отбор за наградите "The Best" на ФИФА
Обявиха номинациите в категориите най-добър треньор на мъжки и женски отбор за наградите "The Best" на ФИФА