НОВИНИ

Везенков най-резултатен при успеха на Олимпиакос над Реал Мадрид с 89:87

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
07:45, 20.10.2022
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
александър везенков резултатен олимпиакос старта гръцкото първенство
Слушай новината

Александър Везенков изигра нов силен мач за Олимпиакос и завърши с 23 точки и 12 борби при победата на Олимпиакос над Реал Мадрид с 89:87 (20:21, 17:17, 26:24, 26:25) в среща от третия кръг на баскетболната Евролига.

В трети пореден двубой Везенков вкарва 20 и повече точки за гръцкия гранд, а във втори пореден прави „дабъл-дабъл“. Срещу Реал Мадрид българският национал заслужи отличието за играч номер 1 на мача с представянето си.

Победата в Испания изкачи Олимпиакос на четвърто място във временното класиране с актив 3-0, колкото имат и заемащите първите три позиции Фенербахче, АЛБА Берлин и Баскония. За Реал загубата е втора, а грандът от Мадрид е на десето място в подреждането.

Олимпиакос и Реал изиграха много оспорван и зрелищен двубой, който бе решен в самия край. След равенство 87:87, Костас Слукас отбеляза победния кош три секунди преди финалната сирена. Той записа 14 точки, 4 борби и 7 асистенции за успеха. Джанан Муса отбеляза 17 точки за домакините от Реал Мадрид.

Тази вечер Олипиакос ще гостува на друг испански тим Баскония, който снощи също записа трета поредна победа, надигравайки Цървена звезда (Сърбия). Испанците се наложиха с 92:75, а сърбите вече са с три загуби от началото на сезона в Евролигата.

Маркъс Хауърд отбеляза 30 точки и овладя 3 борби за испанския отбор, за Цървена звезда Лука Митрович завърши със 17 точки, 8 борби и 2 асистенции.

Германският АЛБА Берлин остава непобеден в турнира след успех над Панатинайкос с 94:65 като домакин. Люк Сикма реализира 16 точки, 15 борби и 6 асистенции за успеха на АЛБА, а Мариус Григонис се включи с 14 точки, 2 борби и 3 асистенции за гостите от Гърция.

Олимпиакос е един от четирите отбора без поражение до момента в турнира. Останалите са Фенербахче, Баскония и АЛБА Берлин.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илия Груев отбеляза при дузпите, но неговият Вердер Бремен отпадна от турнира за купата на Германия
Илия Груев отбеляза при дузпите, но неговият Вердер Бремен отпадна от турнира за купата на Германия
Богдан Милчев: Информацията за възлаганията за поддръжка на пътищата се укрива, за да се крадат пари
Богдан Милчев: Информацията за възлаганията за поддръжка на пътищата се укрива, за да се крадат пари